• Obiectivul turistic din județul Cluj a început să prindă viață în urma unor construcții derulate la nivelul clădirii castelului și al altor trei imobile.
  • Consiliul Județean Cluj va reveni cu informații legate de momentul în care Castelul Bánffy din Răscruci va putea fi vizitat și fizic.
  • Castelul oferă vizitatorilor o incursiune în timp.

Castelul Bánffy din județul Cluj își recapătă strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare și poate fi vizitat virtual.

Obiectivul turistic din județul Cluj a început să prindă viață în urma unor construcții derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât și al altor trei imobile care au destinația de clădiri conexe. Castelul oferă vizitatorilor o incursiune în timp, putând fi remarcată o largă paletă de componente artistice.

De asemenea, o atracție aparte este reprezentată și de parcul castelului, care cuprinde lacul cu ponton din lemn, fântâna arteziană, dar și un generos spațiu verde. Consiliul Județean Cluj va reveni cu informații legate de momentul în care Castelul Bánffy din Răscruci va putea fi vizitat și fizic.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Muzeul de Artă din Brașov funcționează într-o clădire de la începutul secolului 20 și dispune de două expoziții permanente: Galeria Națională (artă românească modernă și contemporană) și expoziția de Artă Decorativă (reunind piese reprezentative pentru spațiul oriental, european și românesc).

Un alt exemplu este Castelul Corvinilor sau al Hunedoarei este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa.

Citește și