• Notre-Dame se redeschidă pentru credincioși și pentru public în 2024.
  • Faza de curățare a proiectului de restaurare s-a încheiat, permițând ca lucrările de reconstrucție să înceapă la sfârșitul verii.
  • Catedrala a fost închisă pentru restaurare de când incendiul din 2019 i-a distrus acoperișul.

Catedrala Notre-Dame din Paris este pe cale să se redeschidă pentru credincioși și pentru public în 2024, a declarat joi ministrul Culturii, Rima Abdul Malak, la mai bine de trei ani după ce acoperișul său a fost distrus într-un incendiu puternic, potrivit france 24.

Potrivit ei, faza de curățare a proiectului de restaurare s-a încheiat, permițând ca lucrările de reconstrucție să înceapă la sfârșitul verii.

Notre-Dame a fost închisă pentru restaurare de când incendiul din 2019 i-a distrus acoperișul, spre groaza spectatorilor și a oamenilor care au privit în Franța și în întreaga lume la televizor și pe rețelele de socializare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Suntem încrezători că 2024 va fi anul în care o mare parte din aceste lucrări va fi finalizată, anul redeschiderii catedralei pentru credincioși și pentru public„, a declarat Abdul Malak.

La scurt timp după incendiul din aprilie 2019, președintele Emmanuel Macron a declarat că Notre- Dame care datează din secolul al XII-lea – va fi reconstruită, iar ulterior a promis că o va redeschide pentru credincioși până în 2024, când Franța va găzdui Jocurile Olimpice.

Catedrala va fi restaurată la designul său anterior, inclusiv turla de 96 de metri proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc la mijlocul anilor 1800 și pentru care a fost ales lemn nou.

După finalizarea fazei de siguranță în 2021 și a lucrărilor de curățare a interiorului catedralei, reconstrucția implică în special refacerea structurii din lemn a acoperișului, a bolților și a turlei.