• Muzeul de Artă Modernă Louisiana din Danemarca are o colecție de 4.000 de piese.
  • La Muzeul Mauritshuis vezi lucrarea „Fata cu un cercel de perlă” a lui Johannes Vermeer.
  • La Muzeul Kunsthistorisches din Viena vezi „Infanta Margarita Teresa” al lui Velázquez.

Ultima lună de vară te duce cu gândul la vacanță. Dacă pleci în concediu, nu trebuie să ratezi arta și cultura, indiferent ce locație alegi. Așa că muzeele te așteaptă să le calci pragul. Sunt foarte multe și poate te aștepți să încep cu muzeul Louvre din Paris sau cel Metropolitan din New York, dar m-am gândit să-ți ofer altă perspectivă.

Muzeul de Artă Modernă Louisiana din Humlebaek, Danemarca, unde ai o colecție de 4.000 de piese și lucrări din 1945 până în prezent dintr-o gamă largă de stiluri, inclusiv eclectic nouveau european, realism global și art pop american. Principiul instituției nu este doar acela de a expune lucrurile, ci de a educa masele despre fiecare lucrare și impactul acesteia asupra societății.

Muzeul Mauritshuis din Haga, Olanda, cunoscut sub numele de Galeria Regală de Imagine a Țărilor de Jos, găzduiește o colecție rară de picturi ale Epocii de Aur de la nenumărați artizani olandezi. Printre cele 841 de opere de artă ale Muzeului, vedem și celebra „Fata cu un cercel de perlă” a lui Johannes Vermeer.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Muzeul Kunsti-storășez din Viena, construit la ordinul împăratului Franz Joseph I al Austro-Ungariei în anul 1891. Aici ai o colecție de artă grozavă de la Casa Habsburgilor, și nu lipsesc „Madonna del Prato” al lui Rafael și binecunoscutul portret „Infanta Margarita Teresa” al lui Diego Velázquez.

De astăzi, până în 6 august, Muzeul Național de Artă al României devine destinație de vacanță în luna august, printr-o serie de programe educative ludice și recreative reunite sub genericul „Vacanța la muzeu”.

Citește și