• Finalizat în 2002, liftul are un preț ridicat de 26 de milioane de dolari.
  • La aproximativ 20 de ani de la deschidere, liftul Bailong s-a dovedit a fi una dintre cele mai tari atracții din parc, transportând peste 60 de milioane de turiști în ultimele două decenii.
  • Alternativ, vizitatorii pot urca pe munte pe jos, ceea ce durează aproximativ 2,5 ore.

Cel mai înalt ascensor în aer liber din lume ar putea fi vechi de două decenii, dar rămâne la fel de popular ca întotdeauna, oferind priveliști asupra unui parc național despre care mulți cred că a inspirat peisajele incredibile din filmul Avatar din 2009.

Parcul forestier național Zhangjiajie din Hunan, China, este renumit pentru formațiunile sale carstice înalte, asemănătoare unor piloni, și seamănă cu peisajul plutitor al lumii extraterestre Pandora, care joacă un rol principal în film. Ascensorul Bailong de sticlă, înalt de 326 de metri, a fost construit pe o stâncă din parcul național și oferă priveliști uimitoare asupra formațiunilor carstice, fiind format din trei lifturi cu două etaje, fiecare dintre ele putând transporta până la 46 de vizitatori în sus pe munte în mai puțin de două minute pe călătorie.

Ascensorul servește drept poartă de acces către unele dintre principalele atracții ale parcului, inclusiv Golden Whip Stream, Muntele Tianzi și priveliști ale Stâlpului Sudic al Cerului – care a fost redenumit ulterior Muntele Aleluia în onoarea munților plutitori ai regizorului Avatar” James Cameron.
Alternativ, vizitatorii pot urca pe munte pe jos, ceea ce durează aproximativ 2,5 ore.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Finalizat în 2002, liftul are un preț ridicat de 26 de milioane de dolari. Experții locali și oamenii de știință au criticat inițial proiectul, spunând că construcția ascensorului Bailong, care a început în 1999, a afectat peisajul natural. Îngreunată de dezbateri și de preocupări legate de siguranță, operațiunile ascensorului au fost oprite la trei luni după ce a fost deschis pentru prima dată. S-a discutat despre demolare, dar liftul a sfârșit prin a fi redeschis 10 luni mai târziu.

La aproximativ 20 de ani de la deschidere, liftul Bailong s-a dovedit a fi una dintre cele mai tari atracții din parc, transportând peste 60 de milioane de turiști în ultimele două decenii. Zhangjiajie găzduiește, de asemenea, cel mai înalt bungee jumping din lume – care se află la faimosul Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, care a fost cândva cel mai înalt și cel mai lung pod de sticlă de acest tip atunci când a fost deschis în 2016.