• Sotheby’s New York a scos la licitație tabloul lui Picasso „ Femme à la montre”.
  • Gustav Klimt are 2 tablouri în loturile de top, un peisaj marin şi un portret, vândute pt. 138,4 mil.$.
  • Picasso a fost cel mai bine vândut, cu un singur portret care a obţinut 139,4 milioane de dolari.

2023 a fost un an bun pentru lucrările de artă. Cel mai scump tablou vândut a fost- „Femme à la montre” de Pablo Picasso. Sotheby’s New York l-a scos la licitație și a înscris suma de aproximativ 140 milioane dolari. Ştacheta pentru licitaţii a fost ridicată anul acesta.

Anul acesta au fost scoase la licitație 5 lucrări din colecție regretatului Paul Allen, fiecare pentru suma impresionantă de 100 milioane de dolari. Preţurile au fost în continuare solide, dar colecţionarii au fost deosebit de selectivi în contextul economic global incert. Dintre cele mai mari zece loturi ale anului, opt au fost vândute la licitaţii din New York, iar două la Londra. Picasso a fost cel mai bine vândut, cu un singur portret care a obţinut 139,4 milioane de dolari. Pictorul austriac Gustav Klimt a avut două tablouri în loturile de top – un peisaj marin şi un portret-„Lady with a Fan”.Împreună strâng suma de 138,4 milioane de dolari.

Claude Monet și tabloul său „Le bassin aux Nymphéas”, după taxe- au marcat suma de 74 milioane de dolari, Pânză impunătoare a lui Monet a fost lotul vedetă al sezonului de toamnă de la Christie’s.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și