• Starul din Top Gun și Die Hard Clarence Gilyard Jr. a murit la vârsta de 66 de ani, în urma unei lupte cu o boală îndelungată”, potrivit unor informații.
  • Clarence lucrase ca profesor la Universitatea din Nevada, Las Vegas, care a confirmat tragica sa dispariție, înainte de decesul său.
  • Clarence a fost cunoscut, de asemenea, pentru rolul lui Conrad McMasters din serialul de succes Matlock, între 1989 și 1993, precum și pentru rolul din serialul polițist Texas Ranger din anii 1990.

Legenda Top Gun și Die Hard Clarence Gilyard Jr. a murit, a confirmat Universitatea din Nevada. Starul hollywoodian s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, în urma unei bătălii cu o boală îndelungată”, potrivit rapoartelor. El a avut o carieră plină de culoare care s-a întins pe parcursul a 30 de ani și a fost cunoscut mai ales pentru rolul hackerului Theo din filmul de Crăciun Die Hard. De asemenea, a interpretat rolul ofițerului de zbor Marcus Sundown” Williams din Top Gun.

Clarence lucrase ca profesor la Universitatea din Nevada, Las Vegas, care a confirmat tragica sa dispariție, înainte de decesul său. El lucra la această școală ca profesor de film din 2006. Colegiul a declarat pentru Las Vegas Review-Journal: Generozitatea sa a fost nemărginită – a fost întotdeauna gata să contribuie la proiecte și spectacole în orice mod posibil.”

Decanul Colegiului de Arte Frumoase al UNLV, Nancy Uscher, a declarat pentru publicație: Studenții săi au fost profund inspirați de el, la fel ca toți cei care l-au cunoscut. Avea multe talente extraordinare și era extrem de cunoscut în cadrul universității prin dedicarea sa pentru predare și prin realizările sale profesionale.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Președintele filmului, Heather Addison, a declarat: Profesorul Gilyard a fost un simbol de lumină și putere pentru toți cei din jurul său. Ori de câte ori îl întrebam cum se simte, el declara cu bucurie că este Binecuvântat! Dar noi suntem cu adevărat cei care am fost binecuvântați să fim colegii și studenții lui timp de atâția ani. Vă iubim și vă vom simți lipsa cu drag, domnule profesor G!”

Clarence a fost cunoscut, de asemenea, pentru rolul lui Conrad McMasters din serialul de succes Matlock, între 1989 și 1993, precum și pentru rolul din serialul polițist Texas Ranger din anii 1990.

Vorbind despre întreruperea carierei sale de actor pentru rolul de profesor, el a declarat în 2010: „Managerul meu nu este fericit că nu lucrez, dar universitatea este prea distractivă. Și odată ce începi un semestru și cunoști acei studenți, e ca și cum ai face un serial TV. Ești conectat la ei. Cum poți să îi părăsești odată ce vezi în ochii lor că depind de tine? Au aspirații pentru propria lor creștere.”