• Smith a demisionat din Academia de Arte și Științe Cinematografice.
  • Organizația a decretat o interdicție de 10 ani de a participa la ceremonia de decernare a premiilor Oscar.
  • Singurul disconfort pe care îl am în legătură cu asta este că atât de mulți oameni au făcut o muncă spectaculoasă la acest film, spune Smith.

La aproape exact opt luni de la infama palmă de la Oscar, Will Smith recunoaște că a pierdut somnul din cauza acesteia. Smith, în vârstă de 54 de ani, a câștigat primul său Oscar pentru Regele Richard la doar o oră după ce l-a pălmuit pe Chris Rock, prezentatorul Oscarului, pentru că a făcut o glumă despre soția sa Jada Pinkett Smith.

Acum, Smith dezvăluie într-un nou interviu pentru Entertainment Weekly că este îngrijorat că gestul său ar fi putut afecta șansele filmului în sezonul premiilor: Singurul disconfort pe care îl am în legătură cu asta este că atât de mulți oameni au făcut o muncă spectaculoasă la acest film, spune Smith.

Speranța mea este ca echipa mea să nu fie deloc penalizată pentru acțiunile mele. Cred că (regizorul) Antoine (Fuqua) și (directorul de imagine) Robert (Richardson) și Ben (Foster) și Charmaine (Bingwa) – toată lumea a făcut o muncă atât de spectaculoasă, a adăugat el.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Cu siguranță îmi pierd câteva clipe de somn în fiecare noapte gândindu-mă că aș fi putut să-mi penalizez echipa, dar voi face tot ce pot pentru a mă asigura că toată lumea este văzută în lumina pe care o merită’, a adăugat el. Deși nu este clar dacă Smith va fi nominalizat pentru munca sa în Emancipation – bazat pe povestea adevărată a unui sclav cunoscut sub numele de Whipped Peter, a cărui fotografie cu spatele biciuit a oferit lumii dovada cruzimii proprietarilor de sclavi – el nu va putea accepta un Oscar dacă va câștiga.

Smith a demisionat din Academia de Arte și Științe Cinematografice, iar organizația a decretat o interdicție de 10 ani de a participa la ceremonia de decernare a premiilor Oscar după această palmă. Smith a adăugat că a văzut în copilărie celebrele fotografii cu Whipped Peter, deși a ajuns să afle mult mai multe despre el.

Văzusem imaginea lui Whipped Peter când eram copil, dar când povestea lui a început să se contureze, am fost mișcat în cele mai frumoase moduri, adăugând că scenariul scris de Bill Collage a fost ‘una dintre cele mai bune lecturi.

Când te uiți la brutalitatea pe care a suferit-o și apoi realizezi că, prin asta, a fost capabil să susțină credința, recunoștința și dragostea în fața acestor tipuri de atrocități – am știut că vreau să învăț de la Peter, a adăugat Smith.