• Colecția de artă a pictorului spaniol Pablo Picasso intră în lumea NFT-urilor.
  • Moștenitorii artistului au vândut 1.010 de piese de artă digitală la una dintre lucrările sale din ceramică.
  • Aceasta nu a fost niciodată expusă în fața publicului.

Colecția de artă a lui Picasso intră pe piața NFT-urilor. Datorită faptului că lumea crypto a luat cu asalt zona artistică și cea financiară, nepoata lui Picasso, Marina Picasso și fiul ei Florian Picasso au prezentat câteva din operele artistului din propriul apartament de lux din Geneva.

Moștenitorii artistului au vândut 1.010 de piese de artă digitală la una dintre lucrările sale din ceramică,aceasta nefiind niciodată expusă în fața publicului.

Aceștia susțin că o dată cu venirea acestor propulsări financiare în zona NFT-urilor,a artiștilor mai puțin cunoscuți care au câștigat milioane în urma operelor sale, ei caută să încaseze mult mai mult și să urmeze un val de interes al NFT-urilor. Familia Picasso spune că încearcă să protejeze moștenirea artistului.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Marina Picasso spune că piesa de ceramică pe care o prețuiește foarte mult datează din octombrie 1958, când era copil. „Este o lucrare care reprezintă un chip și este foarte expresivă”, spune ea. „Este veselă, fericită. Reprezintă viața … Este unul dintre acele obiecte care au făcut parte din viața noastră, din viața noastră intimă – viața mea cu copiii mei.”

Sotheby’s organizează o licitație în martie care va include un NFT unic, precum și bolul ceramic propriu-zis. Florian Picasso spune că familia pe piesa ceramică colorată pentru că a fost „o piesă amuzantă” de început. Dar el crede că NFT îl onorează pe marele artist.

„Cred că se încadrează în moștenirea lui Picasso, deoarece îi aducem un omagiu lui și modului său de lucru, care a fost întotdeauna creativ”, spune el.