• Exemplarele cărții de memorii a prințului Harry, mânjită cu sângele poporului afgan, vor fi puse în vânzare – cu un preț de cinci cifre.
  • Harry și a fost criticat pentru că a dezvăluit în memoriile sale că a ucis 25 de luptători talibani în timp ce servea în armata britanică în Afganistan.
  • Artistul spune că toți banii strânși din vânzare vor fi donați unor organizații caritabile afgane.

Exemplarele cărții de memorii a prințului Harry, mânjită cu sângele poporului afgan, vor fi puse în vânzare – cu un preț de cinci cifre, scrie SkyNews.

Artistul Andrei Molodkin spune că a acoperit 25 de exemplare ale cărții Spare cu sânge uman, pe care le va expune astăzi într-un magazin din Windsor. Acest lucru se întâmplă după ce artistul rus anti-război a proiectat o sculptură plină de sânge pe Catedrala St Paul din Londra, în semn de protest față de remarcile făcute de ducele de Sussex cu privire la numărul de morți în Afganistan.


Molodkin a declarat că o parte din sângele donat pentru lucrarea de artă a fost folosit acum pentru a crea cărțile sale „alternative Spare”, care vor putea fi cumpărate începând cu 2 mai – cu patru zile înainte de încoronarea regelui – la prețul de 10.000 de dolari (8.000 de lire sterline) fiecare.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Artistul spune că toți banii strânși din vânzare vor fi donați unor organizații caritabile afgane.

Într-o declarație despre ultima sa activitate – numită „Blood Money” – Molodkin a spus că „Prințul Harry se laudă că îi ucide pe talibani ca pe niște răufăcători dintr-un joc video, alterând viața umană și apoi profitând de această poveste tristă pentru a vinde cărți despre consumul de droguri, exploatările sexuale și cuceririle sale.”

Harry a fost criticat pentru că a dezvăluit în memoriile sale că a ucis 25 de luptători talibani în timp ce servea în armata britanică în Afganistan. El a scris că „nu a fost un număr care să-mi dea satisfacție… dar nici nu a fost un număr care să mă facă să mă simt rușinat”.
Prințul a recunoscut, de asemenea, că nu s-a gândit la cei pe care i-a ucis ca la „oameni”, ci ca la „piese de șah” care au fost scoase de pe tablă.