• În 1908, o femeie pe nume Francis Thompson a fost găsită sugrumată și jefuită în casa ei din sudul Michiganului. Un bărbat pe nume Luhmann Mann este suspectat de crimă brutală. 
  • El este judecat, dar este achitat din lipsa unor probe suficiente. 
  • În timpul procesului, tatăl lui Luhmann, Orville Mann, a primit o scrisoare anonimă. I se cerea să meargă Riverview North Amusement Park, pentru a găsi un clovn cu un picior de lemn și astfel să dezlege misterul. 

În 1908, o femeie pe nume Francis Thompson a fost găsită sugrumată și jefuită în casa ei din sudul Michiganului. Un bărbat pe nume Luhmann Mann este suspectat de crimă brutală. 

El este judecat, dar este achitat din lipsa unor probe suficiente. În timpul procesului, tatăl lui Luhmann, Orville Mann, a primit o scrisoare anonimă. 

La acea vreme, domnul Mann credea că indiciul era o glumă proastă, dar la câțiva ani mai târziu, un astfel de clovn avea să fie arestat pentru o altă crimă în Chicago.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Istoria se repetă

Patru ani mai târziu, în 1912, la Chicago, o tânără moștenitoare bogată, Sophia Singer, a fost găsită moartă. Martorii dezvăluie că femeia a fost văzută ultima oară în viață într-o farmacie locală, apoi într-o librărie, de unde și-a cumpărat articole de papetărie. Ea a scris mai multe scrisori și le-a trimis. Puțin mai târziu, Sofia a plecat acasă.

Trupul ei a fost găsit câteva ore mai târziu de logodnicul ei, William Warten, în apartamentul în care se mutaseră de curând. Poliția a vizat imediat doi suspecți, un clovn cu un singur picior și soția sa, o dansatoare.

Până nu demult, familia ei locuise cu Sofia și logodnicul acesteia. S-a stabilit că Charles Conway s-a născut într-o familie bogată din Indiana. Totuși, și-a irosit întreaga avere, transformându-se dintr-un om bogat într-un clovn cu un picior de lemn.

Pentru poliție, motivul crimei era clar. Sofia tocmai moștenise 35.000 de dolari. Ea deținea bijuterii în valoare de 3.000 de dolari și avea 1.000 de dolari în numerar. Acestea erau sume uriașe în 1912 în America.

Planul a fost conceput la gară

Ancheta a dezvăluit că la începutul lunii octombrie 1912, o moștenitoare bogată pe nume Sophie Singer a venit la Chicago împreună cu logodnicul ei Will Warten. La gară, cei doi s-au întâlnit cu doamna Conway. Ea a sugerat ca toată lumea să găsească un apartament împreună în loc să stea într-un hotel. Și așa s-a întâmplat.

Conway își pierduse piciorul în timpul unui spectacol de circ. Membrul lui a trebuit să fie îndepărtat chiar sub genunchi. Acesta l-a înlocuit cu un cuier din lemn lucrat manual, conform The Tribune.

Cuplul de circ nu avea alți bani decât cei pe care noii lor prieteni îi împrumutau în fiecare zi. Prin înșelăciune, au reușit să o convingă pe moștenitoarea bogată să le plătească în mod regulat pentru tot felul de capricii.

Într-o zi, însă, Sofia Singer și-a dat seama că fusese înșelată și a decis că ar fi mai bine să se întoarcă la Baltimore cu logodnicul ei. Cei doi s-au mutat din apartamentul lui Conway, într-o altă casă.

Crimă brutală

Într-o noapte, Warten a ieșit cu prietenii la jocuri de noroc. Când s-a întors, nu a putut descuia ușa și a trebuit să o spargă. După ce a intrat în apartament, și-a strigat iubita. A început să verifice toate camerele din casă până a ajuns în dormitor. Acolo a dat peste o priveliște terifiantă. Două picioare de femeie ieșeau de sub pat. Tânărul i-a tras cadavrul Sofiei. Avea cătușe și batista lui Conway îi acoperea gura, care era înfiptă atât de adânc în gât, încât a trebuit să fie scoasă cu un clește. Bijuteriile îi fuseră furate, scrie Mysteriouschicago.

A fost declanșată o anchetă și în scurt timp polițiștii au ajuns la suspecții, pe care îi urmareau de multă vreme. Ei au fost declarați urmăriți naționali, iar Conway a fost în curând prins în Lima, Ohio, lângă locul în care s-a născut Charles în 1886.

De îndată ce a fost în spatele gratiilor, Mary Conway a mărturisit imediat crima. Charles a spus, de asemenea, poliției versiunea sa despre ceea ce s-a întâmplat. El și-a apărat soția tot timpul și a negat categoric că ea ar avea vreo legătură cu crima. Clovnul a susținut că moartea Sofiei a fost un incident nefericit, care s-a petrecut în legitimă apărare, pentru că cei doi s-au certat. Potrivit acestuia, scandalul a izbucnit după ce Sofia i-a oferit soției sale să câștige bani ca prostituată.

Glumă proastă

În timpul mărturisirii sale, Charles Conway a încercat să facă o glumă cu reporterii și poliția. „Spune-mi, căpitane, știi că în acest caz nu poți spânzura un bărbat cu un picior de lemn?” a întrebat clovnul. Când căpitanul a răspuns că nu cunoaște o astfel de lege, Conway a răspuns: „Trebuie să folosești o frânghie în loc de picior!”.

Procesul pentru crimă

Procesul crimei a început în martie 1913. Cazul era cea mai căutată știre la acea vreme, iar oamenii tot vorbeau despre asta pe străzi și în casele lor. Crima a fost povestită în detaliu pe primele pagini ale ziarelor. Până și învestirea lui Woodrow Wilson ca președinte al Statelor Unite a rămas în umbră.

În timpul procesului, domnul și doamna Conway au negat mărturisirea, spunând că poliția a folosit metode de „gradul trei” pentru a-i aresta, refuzându-le mâncarea și medicamentele, punându-i în celule separate.

Mărturisirile au fost în cele din urmă respinse, dar jurații au decis că clovnul și soția lui sunt vinovați. Charles a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a scăpat de spânzurătoare, iar Mary a primit o pedeapsă de 14 ani în spatele gratiilor, dar a stat doar aproximativ un an.

Evadarea

În timp ce gardienii de la tribunal l-au încătușat pe clovnul cu un singur picior după condamnare, el a jurat că „va scăpa”, iar după doisprezece ani, el și-a ținut promisiunea.

În 1925, în timp ce lucra la „ferma de onoare” de la închisoarea Joliet, Conway a reușit să evadeze.

Numele său a apărut ultima dată în presă în 1932, când mama sa a încercat să convingă un judecător să-l declare mort, astfel încât să poată lua banii din asigurarea de viață. 

Potrivit știrilor din presă din acea vreme, Charles a fost văzut ultima dată la Toledo, în 1929.

Lumea nu a aflat niciodată ce s-a întâmplat de fapt cu ucigașul cu un singur picior, după evadarea sa.