• La data de 27 august a debutat la Sala Palatului a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu.
  • Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu.
  • Dirijorul Cristian Măcelaru a fost recent desemnat director artistic al Festivalului și Concursului George Enescu.

La data de 27 august a debutat la Sala Palatului a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu, cu un concert susținut de Filarmonica George Enescu, dirijată de Cristian Măcelaru, aflat pentru prima dată în poziția de director artistic al festivalului. Violoncelistul francez Gautier Capucon a fost invitat special și a interpretat, alături de orchestră, Concertul de violoncel în B minor op.104, de Antonin Dvorak.

„Sunt deja nouă zile care au trecut din festival. Ce pot să spun e că de fiecare dată când ies pe stradă mă opresc foarte mulți oameni să îmi spună cât de fericiți sunt de muzica pe care o aud, de calitatea extraordinară a artiștilor care participă în festival și acest lucru mă bucură foarte mult deoarece toată ideea festivalului este de a da o viață nouă lumii culturale care există în București, care există în România”, a spus Cristian Măcelaru, directorul artistic al festivalului Enescu și directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței, la Aleph News.

Dirijorul Cristian Măcelaru a fost recent desemnat director artistic al Festivalului și Concursului George Enescu, fiind în același timp și director muzical al Orchestrei Naționale din Franța, dirijor-șef al Orchestrei Simfonice WDR.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„Nu am fost greu de convins deoarece m-am implicat întotdeauna în viața culturală din România. De când am început dirijatul am revenit în România și am participat la multe din orchestrele din România și m-am bucurat foarte mult să pot să continui această colaborare cu viața culturală din România la acest nivel. Prima responsabilitate pe care mi-am asumat-o a fost să păstrez ceea ce este extraordinar de frumos în festival, iar atenția pe care o dăm muzicii lui Enescu e focusul principal al festivalului”, a explicat Cristian Măcelaru, directorul artistic al festivalului Enescu și directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței, la Aleph News.

Citește și: