• Creștinii ortodocși intră astăzi în Săptămâna Patimilor, ultima din Postul Paștelui.
  • În fiecare zi din săptămână în biserici și mânăstiri sunt celebrate Deniile.
  • Părintele Gabriel Cazacu: „Săptămâna fintelor pătimiri este ca mai importantă perioadă a anului bisericesc”.

A început Săptămâna Mare. Fiecare zi până la Paște, are o semnificaţie specială în desfăşurarea evenimentelor premergătoare Învierii Domnului. În fiecare seară din această săptămână se țin așa numitele „Denii”.

Care e semnificația acestei săptămâni și cum ne pregătim de sărbătorile pascale aflăm de la Părintele Gabriel Cazacu de la Mânăstirea Cașin din Capitală.

„Săptămâna fintelor pătimiri este ca mai importantă perioadă a anului bisericesc în care noi am cules deja roadele postului după cele 40 de zile și noi intensificăm aceste osteneli pentru ca peste puțină vreme să ne bucurăm împreună și să cântăm împreună „Hristos a înviat”. În această perioadă, în fiecare seară, în fiecare Biserică și Mânăstire sunt denii. Care ne reamintesc nouă, patimile, durerea Mântuitorului, chinul său, sacrificiul său suprem care va culmina cu moarte pe cruce dar după puțină vreme Mântuitorul Iisus Hristos va învia, va birui moartea și din nou va triumfa, astfel încât firea noastră cea omenească va fi răscumpărată din robia păcatului”, a declarat Părintele Gabriel Cazacu de la Mânăstirea Cașin din Capitală, pentru Aleph News.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

„Sunt tradiții frumoase, mergem la biserică, ne spovedim, ne împărtășim, facem fapte bune, ne gândim la cei săraci și ne gândim la cei care nu sunt așa de binecuvântați”, a adăugat acesta.

Citește și