Diaspora Civică Berlin lansează primul webcomic multimedia. Proiectul este inspirat din „Jurnalul” lui Mihail Sebastian

Diaspora Civică Berlin a lansat primul webcomic multimedia inspirat din „Jurnalul” lui Mihail Sebastian. Proiectul, intitulat „Mihail Sebastian și tinerii cu sufletul de crin”, explorează Bucureștiul interbelic și frământările politice ale acelor vremuri.

Mihail Sebastian este vocea unei generații surprinse între iluziile interbelice și furtuna istoriei. Prin paginile sale, Sebastian ne aduce Bucureștiul interbelic în fața ochilor – un oraș al cafenelelor, al intrigilor politice și al deziluziilor. Diaspora Civică Berlin este o asociație activă încă din 2017 și lansează această inovație culturală. Un webcomic multimedia bazat pe „Jurnalul” lui Mihail Sebastian,  despre perioada interbelică din România.

Webcomicul intitulat „Mihail Sebastian și tinerii cu sufletul de crin” prezintă ascensiunea Gărzii de Fier și schimbările sociale din Bucureștiul anilor 1930-1940. Acest proiect aduce în prim-plan teme precum transformarea societății românești, intrigile politice și evoluția artistică, toate filtrate prin prisma însemnărilor și operei lui Sebastian. În „Jurnalul” său, el notează cu sinceritate frământările intime și tumultul exterior: „Trăiesc mereu cu sentimentul unei prăbușiri iminente” și „Mă agăț de viață cu deznădejdea de a ști că n-am altă scăpare”, spune acesta.

Opera sa, este o mărturie profund umană, care străbate timpurile și ne obligă să reflectăm la fragilitatea speranțelor într-o lume aflată în schimbare. Într-o lume tech care nu este foarte diferită de lumea de atunci. Cel puțin în esență.

Exit mobile version