• Până acum, nicio carte de benzi desenate nu a fost vândută într-o sală de licitaţii pentru o asemenea sumă.
  • „Joi a fost o zi istorică pentru cărţile de benzi desenate”, a declarat Barry Sandoval, vicepreşedinte al Heritage Auctions, într-un comunicat.
  • Benzile desenate de epocă şi plăcuţele originale cu supereroii Marvel şi DC sunt un mare succes la licitaţii.

Un exemplar în stare perfectă al primului număr al revistei Action Comics, în care Superman şi-a făcut prima apariţie în 1938, a atins preţul record de 6 milioane de dolari (5,5 milioane de euro) la o licitaţie organizată joi, de Heritage Auctions în Dallas.

Până acum, nicio carte de benzi desenate nu a fost vândută într-o sală de licitaţii pentru o asemenea sumă. „Joi a fost o zi istorică pentru cărţile de benzi desenate”, a declarat Barry Sandoval, vicepreşedinte al Heritage Auctions, într-un comunicat.

Recordul pentru cea mai scumpă carte de benzi desenate din lume a fost deţinut de „Superman 1″, vândută în 2022 pentru 5,3 milioane de dolari (4,8 milioane de euro). În 2021, un exemplar din Amazing Fantasy 15, cu prima apariţie a lui Spider-Man, a fost vândut pentru 3,6 milioane de dolari (3,3 milioane de euro).

Recomandări

CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
CUM TE ÎMBRACI? AI 23 DE GRADE ÎN CAPITALĂ
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Benzile desenate de epocă şi plăcuţele originale cu supereroii Marvel şi DC sunt un mare succes la licitaţii. În 2022, o placă originală care îl înfăţişa pe Spider-Man în numărul 8 din Secret Wars s-a vândut cu 3,36 milioane de dolari (2,9 milioane de euro) – fusese estimată la 330.000 de dolari.

Citește și