• Organizația Mondială a Sănătății lansează S.A.R.A.H., un A.I. sanitar.
  • Modelul vorbește 8 limbi și este disponibil 24/7 pe orice dispozitiv.
  • OMS vrea să informeze mai bine despre riscurile celor mai întâlnite boli.

Inteligența Artificială te învață cum să fii sănătos. Organizația Mondială a Sănătății a creat un asistent digital, pe nume S.A.R.A.H.. Oferă informații verificate despre boli, tratamente și alte subiecte medicale.

S.A.R.A.H. (Smart AI Resource Assistant for Health) este un prototip lansat de OMS, conceput să promoveze informații despre sănătate cu ajutorul inteligenței artificiale generative. Poate interacționa cu utilizatorii în 8 limbi diferite, oferind informații 24/7 pe orice dispozitiv. Este destinată să ajute oamenii să înțeleagă mai bine factorii de risc pentru boli grave și să promoveze obiceiuri sănătoase de viață.

S.A.R.A.H. este antrenată să ofere informații pe teme variate de sănătate, incluzând obiceiuri sănătoase și sănătatea mintală. Poate oferi suport în dezvoltarea unei înțelegeri mai bune a factorilor de risc pentru boli precum cancerul, bolile de inimă, bolile pulmonare și diabetul. Utilizatorii pot accesa informații actualizate despre renunțarea la fumat, activitate fizică, o dietă sănătoasă.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ce provocări legate de etică aduce S.A.R.A.H.?

S.A.R.A.H. utilizează Inteligența Artificială generativă, departe de algoritmi prestabiliți, pentru a oferi răspunsuri precise în timp real. Aceasta poate purta conversații personalizate, reflectând interacțiunile umane. Acest aspect nu doar că îmbunătățește experiența utilizatorului, dar și promovează o comunicare empatică și lipsită de judecată. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director-General al OMS, subliniază că digitalizarea sănătății este viitorul și invită comunitatea de cercetare să exploreze cum poate această tehnologie să reducă inegalitățile în accesul la informații de sănătate.

Citește și