• Taylor Swift își pregătește lansarea noului album, „The Tortured Poets Department”, oferind o serie de playlist-uri personalizate pe Apple Music, fiecare reflectând diferite etape ale durerii.
  • Playlist-urile create de Taylor Swift includ: „I Love You, It’s Ruining My Life”, „You Don’t Get to Tell Me About Sad”, „Five Stages of Heartbreak”, „Old Habits Die Screaming”, și „I Can Do It With a Broken Heart”.
  • Playlist-urile includ piese care ilustrează stadiile de negare, furie și negociere din timpul durerii.

Este posibil ca fanii să fi gândit ceva când au teoretizat că noul album al lui Taylor Swift, „The Tortured Poets Department”, a fost inspirat din cele cinci etape ale durerii”. Înainte de lansarea acestuia, pe 19 aprilie, vedeta pop a împărtășit un cvintet de playlist-uri pe care le-a curatat personal pentru Apple Music vineri (5 aprilie), fiecare dintre ele prezentând melodii de pe primele 10 albume ale ei, fiecare surprinzând câte o etapă a vieții sale, scrie Billboard.

Patru dintre listele de redare poartă numele după sloganul edițiilor deluxe anunțate anterior, al cincilea fiind numit „I Can Do It With a Broken Heart” după unul dintre titlurile cântecelor din „The Tortured Poets Department”.

„I Love You, It’s Ruining My Life”

În primul rând, rezumatul „I Love You, It’s Ruining My Life” include piese precum „Style” și „Treacherous”, concepute de artistă pentru a întruchipa etapa „de negare”.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

„Aceasta este o listă de melodii despre a fi atât de prins de ideea a ceva încât îți este greu să vezi steagurile roșii, ceea ce poate duce la momente de negare și poate un pic de iluzie”, a spus ea într-un comunicat.

„Rezultatele pot varia.”

„You Don’t Get to Tell Me About Sad”

„You Don’t Get to Tell Me About Sad” incorporează piese precum, „Vigilante Shit”, „Bad Blood”, „We Are Never Ever Getting Back Together” și multe altele.

„Toate aceste cântece au un lucru în comun: le-am scris în timp ce simțeam furie”, a continuat Swift.

„De-a lungul anilor, am învățat că furia se poate manifesta în multe moduri diferite, dar cel mai sănătos mod în care se manifestă în viața mea este atunci când pot scrie un cântec despre ea și, de multe ori, asta mă ajută să obțin trecut de ea”.

„Five Stages of Heartbreak”

Pentru cel de-a doua treia, „Five Stages of Heartbreak” – după modelul celebrei cinci etape ale teoriei durerii a Dr. Elisabeth Kübler-Ross – este negocierea. Pentru această fază, Swift a adunat piese precum „Soon You’ll Get Better”, „Say Don’t Go” și „This Is Me Trying” într-un playlist intitulat „Am I Allowed to Cry?”

„Acest playlist te duce prin melodiile pe care le-am scris când eram în faza de negociere, momente în care încerci să faci înțelegeri cu tine sau cu cineva la care îți pasă”, a explicat cântăreața „Anti-Hero”. „Încerci să îmbunătățești lucrurile, de multe ori te simți cu adevărat disperat, pentru că de multe ori avem o intuiție care ne spune că lucrurile nu vor merge așa cum sperăm, ceea ce ne face mai disperați, ceea ce ne face să negociem. Mai mult”.

„Old Habits Die Screaming”

A patra etapă este depresia, încapsulată de Swift în melodii precum „Champagne Problems”, „We Were Happy” și „Forever Winter” din lista ei de redare „Old Habits Die Screaming”.

„Vom explora sentimentele de depresie care adesea își fac drum prin melodiile mele”, a adăugat ea. „În timp ce aceste lucruri sunt foarte, foarte greu de trecut, deseori simt că atunci când fie ascult melodii, fie scriu melodii care se ocupă de această intensitate a pierderii și deznădejdii, de obicei, aceasta este în faza în care sunt aproape să ajung. trecut de acel sentiment.”

„I Can Do It With a Broken Heart”

În cele din urmă, lista de redare, „I Can Do It With a Broken Heart” a lui Swift – care se potrivește cu numele piesei 13 de pe Tortured Poets – marchează ultima etapă a durerii/frângerii inimii, adică acceptarea. „Aici, în sfârșit, găsim acceptarea și putem începe să mergem înainte de la pierderi sau dureri de inimă”, a spus Tay despre mix, care include melodii precum „You’re On Your Own, Kid”, „Closure”, „Now That We Don’t Talk” și „Long Story Short”.

„Aceste cântece reprezintă a face loc pentru mai mult bine în viața ta, făcând această alegere pentru că mult timp când pierdem lucruri, câștigăm și lucruri”, a adăugat Swift.

În prezent, Swift ia o pauză de două luni de la turneul global Eras Tour pentru a se pregăti pentru lansarea celui de-al 11-lea album de studio, pe care l-a anunțat pentru prima dată în timp ce a acceptat cea mai bună voce pop la premiile Grammy 2024 pentru LP-ul anterior, Midnights. De atunci, ea a împărtășit coperta principală a noului proiect, plus detalii despre cele patru ediții de lux, precum și a confirmat că Post Malone și Florence + The Machine sunt ambele prezentate pe album.

Citește și