• Taylor Swift s-a alăturat lui Elon Musk în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, potrivit unei noi liste a bogaților.
  • Cântăreața și compozitoarea a intrat în lista celor bogați după ce a obținut statutul de megastar.
  • Forbes a precizat că această clasă a miliardarilor pentru 2024 este cu 255% mai bogată decât în urmă cu un deceniu, având acum o valoare totală de 2 miliarde de dolari.

Taylor Swift a intrat pentru prima dată pe lista Forbes a miliardarilor lumii cu 1,1 miliarde de dolari, alături de Sam Altman, creatorul chatbot-ului AI ChatGPT, cu 1 miliard de dolari. LVMH, titanul francez al bunurilor de lux Bernard Arnault și familia sa au ajuns în fruntea clasamentului cu o sumă estimată la 233 miliarde de dolari, conform BBC.

Forbes a precizat că există un număr record de 2.781 de miliardari pentru 2024. Cifra este cu 141 mai mare decât anul trecut și cu 26 mai mare decât recordul anterior, stabilit în 2021. Forbes a adăugat că elita este mai bogată ca niciodată – cu o avere colectivă de 14,2 miliarde de dolari.

Ea a „furat” spectacolul la Premiile Grammy din acest an, devenind prima interpretă care a câștigat premiul pentru albumul anului de patru ori. Albumul ei 1989 (Taylor’s Version) a fost, de asemenea, cel mai bine vândut LP de vinil al anului trecut.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Succesul lui Swift nu se limitează doar la lumea muzicii. Simpla ei prezență la meciurile de fotbal american pentru a-l urmări pe iubitul ei, Travis Kelce, a fost creditată cu creșterea numărului de telespectatori ai NFL.

În ceea ce privește topul celor mai bogați 10 oameni de pe planetă, opt dintre cei enumerați sunt din SUA iar șase dintre ei și-au făcut banii în industriile tehnologice. După francezul Arnault și familia sa, Elon Musk, proprietarul Tesla și X, fostul Twitter, se află pe locul al doilea, cu o avere netă estimată la 195 de miliarde de dolari. El este urmat pe locul al treilea de Jeff Bezos, proprietarul Amazon.

Bogăția lui Musk este în creștere cu 8% față de anul trecut, dar în scădere față de valoarea sa netă din noiembrie 2021, când a devenit prima persoană care a ajuns să valoreze 300 de miliarde de dolari.

Pe lista Forbes se mai află legenda baschetului Magic Johnson, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari și producătorul TV Dick Wolf, aflat în spatele serialelor americane Law and Order și Chicago PD, tot cu 1,2 miliarde de dolari.

Forbes a precizat că această clasă a miliardarilor pentru 2024 este cu 255% mai bogată decât în urmă cu un deceniu, având acum o valoare totală de 2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că doar 0,5% din cei 2.781 de miliardari din lume dețin 14% din toată averea miliardarilor.

Forbes a precizat că 189 de persoane au ieșit de pe listă, inclusiv 129 din China continentală, unde cheltuielile slabe de consum și prăbușirea pieței imobiliare au șters miliarde de dolari din portofolii.

Alți 32 de miliardari au murit, printre care magnatul egiptean Mohamed Al-Fayed, fostul Premier italian Silvio Berlusconi, fostul Președinte chilian Sebastián Piñera și cântărețul Margaritaville Jimmy Buffett.

Citește și