• Cluj-Napoca rămâne orașul cu cele mai scumpe locuințe din țară și este urmat îndeaproape de Brașov.
  • La nivel european, orașe precum Bruxelles sau Sofia sunt cele mai accesibile în ceea ce privește piața imobiliară.
  • Expert imobiliar: „Profitabil pentru un investitor este să cumpere ceva realizat.

Londra, Paris sau Munchen. Ce alegi? Acestea sunt cele mai scumpe orașe din Europa atunci când vorbim despre piața imobiliară. Cât plătești acolo pentru un sigur metru pătrat? 10 mii de euro. Cine intră în Top 3 în România? Cluj-Napoca rămâne orașul cu cele mai scumpe locuințe din țară și este urmat îndeaproape de Brașov. Bucureștiul se situează pe locul 3 la nivel național. Practic în capitală plătești de aproape 10 ori mai puțin decât în Londra – 1.663 €/mp util.

La nivel european, orașe precum Bruxelles sau Sofia sunt cele mai accesibile în ceea ce privește piața imobiliară.

Care sunt factorii care influențează prețurile locuințelor?

„Discutăm aici despre taxe, măsuri fiscale, raportul cerere ofertă. Când avem o cerere constantă, toți vor pune presiune pe prețuri. Cei care lucrau în construcție, aveau anumite facilități fiscale. Când s-au schimbat, acest lucru s-a văzut în creșterea costurilor de manoperă. Sunt costuri diferite între București, Cluj și alte capitale europene, dar trebuie înțeles că în România construim fără a ține cont de infrastructură

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Profitabil pentru un investitor este să cumpere ceva realizat. Când mă apuc eu să construiesc este mai dificil, pentru că nu toată lumea se pricepe. Cel mai corect este să investim banii pe care îi avem nu pe care îi vom avea”, a declarat Antoanela Comșa, expert imobiliar, pentru Aleph News.

Citește și