• Catedrala St. Paul’s oferă o oportunitate unică de a petrece o noapte în interiorul său, marcând Ziua Mondială a Cărții la un cost de doar 7 lire sterline.
  • Oaspeții vor avea acces la o bibliotecă secretă, recent restaurată, care găzduiește o colecție impresionantă de peste 22.000 de cărți.
  • În timpul sejurului, aceștia vor beneficia de tururi ghidate și vor putea urca pe cupola catedralei pentru a descoperi istoria și frumusețea acestui monument istoric iconic din Londra.

Catedrala St Paul’s, monument istoric al Londrei, pune la dispoziție o bibliotecă ascunsă „secretă” pentru un sejur de o noapte „o dată în viață”, pentru a marca Ziua Mondială a Cărții, la un cost de doar 7 lire sterline, scrie BBC.

Doi oaspeți vor putea sta în camera ascunsă peste noapte, pe 15 martie.

Va fi prima dată când cineva va dormi oficial în interiorul catedralei de la cel de-al Doilea Război Mondial, când voluntarii au rămas pentru a stinge incendiile în timpul bombardamentelor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Biblioteca conține o colecție de peste 22.000 de cărți.

În timpul șederii unice, cei doi oaspeți vor intra în catedrală pe ușa decanului și vor urca pe scara în spirală, proiectată de arhitectul englez Sir Christopher Wren în urmă cu mai bine de 300 de ani. De asemenea, ei vor fi întâmpinați la locul de desfășurare a evenimentului de către decan și vor primi un tur al catedralei istorice, inclusiv o urcare pe faimoasa sa cupolă.

„Biblioteca recent restaurată este o bijuterie secretă a catedralei – ascunsă în mod inteligent de arhitectura ingenioasă a lui Sir Christopher Wren”, a explicat Sandra Lynes Timbrell, director de implicare a vizitatorilor de la St Paul’s.

„Câțiva oaspeți foarte norocoși vor avea acum șansa de a pătrunde mai adânc în istoria și minunăția St Paul’s cu acest sejur cu adevărat unic”, a adăugat ea.

Sejurul, care se spune că include cina și micul dejun, va putea fi rezervat prin Airbnb începând cu 12 martie.

Citește și