• Single-ul Easy On Me al lui Adele și Break My Soul al lui Beyoncé au fost nominalizate pentru cântecul și înregistrarea anului.
  • Nominalizările au fost anunțate marți, iar Beyoncé conduce detașat, cu nouă nominalizări, inclusiv la categoriile dance și R&B.
  • Kendrick Lamar este al doilea cel mai mare nominalizat din acest an.

Beyoncé și Adele sunt vedetele care trebuie să se bată la Premiile Grammy 2023. Ambele artiste au fost nominalizate pentru albumul anului – Adele pentru cel de-al patrulea album, 30, iar Beyoncé pentru Renaissance.

Single-ul Easy On Me al lui Adele și Break My Soul al lui Beyoncé au fost nominalizate pentru cântecul și înregistrarea anului. Vedetele britanice Harry Styles și Coldplay sunt, de asemenea, în cursa pentru cel mai bun album, alături de suedezii de la Abba. Cvartetul a primit prima nominalizare pentru albumul anului pentru Voyage de anul trecut. Nominalizările au fost anunțate marți, iar Beyoncé conduce detașat, cu nouă nominalizări, inclusiv la categoriile dance și R&B.

Ea este acum la egalitate cu soțul ei, Jay-Z, ca fiind artista cu cele mai multe nominalizări din istoria Grammy, cu un total de 88, depășindu-i pe Sir Paul McCartney și Quincy Jones. Cu toate acestea, vedeta nu a mai câștigat un premiu la niciuna dintre cele mai importante trei categorii (albumul, discul și cântecul anului) de când Single Ladies a fost desemnat cântecul anului în 2010. Dar dacă va aduna patru (sau mai multe) premii în februarie anul viitor, ea va depăși recordul absolut al dirijorului Sir George Solti, de 31 de premii Grammy.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Kendrick Lamar este al doilea cel mai mare nominalizat din acest an, cu opt nominalizări pentru cel de-al patrulea album al său, Mr Morale and the Big Steppers și pentru freestyle-ul The Heart Part 5.

Adele și starul country Brandi Carli sunt la egalitate pe locul al treilea, cu șapte nominalizări fiecare. Taylor Swift a primit mai multe nominalizări pentru reînregistrarea epică a piesei All Too Well din 2012, dar ultimul ei album, Midnights, a fost lansat prea târziu pentru a fi inclus în topul din 2023.

Rapperul și cântărețul portorican Bad Bunny a făcut istorie, obținând prima nominalizare pentru albumul anului pentru un album în limba spaniolă. Discul său, Un Verano Sin Ti, a dominat topurile Billboard din SUA în această vară, acumulând 13 săptămâni pe primul loc.