• Campania lui Trump a strâns 50,5 milioane de dolari într-o strângere de fonduri majoră în Florida, cel mai mare eveniment de acest gen până acum.
  • Evenimentul a fost un impuls necesar pentru Trump, care se confruntă cu o criză financiară din cauza costurilor legale crescânde și a plăților din cauzele sale penale și civile.
  • Printre gazdele evenimentului s-au numărat investitori influenți precum Robert Mercer și fiica sa, Rebekah.

Campania candidatului republican la președinție, Donald Trump a spus că o strângere de fonduri majoră în Florida a încasat sâmbătă o sumă masivă de 50,5 milioane de dolari, în timp ce fostul președinte încearcă să reînnoiască cuferele diminuate în revanșa sa împotriva democratului Joe Biden, scrie Reuters.

Evenimentul, cea mai mare strângere de fonduri de până acum, este un impuls foarte necesar pentru Trump, care a fost în mod obișnuit indignat de Biden și se află în mijlocul unei crize financiare din cauza onorariilor avocaților în creștere și a plăților legale din cauzele sale penale și civile.

Cina, găzduită la casa managerului miliardarului de fonduri speculative John Paulson, în Palm Beach, va aloca o parte din banii care vor fi strânși unui grup de strângere de fonduri care a cheltuit zeci de milioane de dolari pentru taxele legale ale lui Trump.
În timp ce Trump s-a străduit să atragă câțiva donatori republicani tradiționali importanți, el își păstrează sprijinul unor bateri grei. Co-gazdele de sâmbătă includ, de exemplu, investitorul în fonduri speculative Robert Mercer și fiica sa și activistul conservator Rebekah, investitorul Scott Bessent și mogulul cazinourilor Phil Ruffin, conform invitației la strângere de fonduri văzută de Reuters.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

„Oamenii vor doar schimbare. Oamenii bogați o doresc, oamenii săraci o doresc”, a spus Trump în comentarii înaintea strângerii de fonduri, flancat de soția sa Melania Trump, care până acum a stat departe de campania electorală.


Purtătorul de cuvânt al lui Biden, Ammar Moussa, a declarat pe site-ul de socializare X că miliardarii s-au adunat la evenimentul lui Trump din cauza preferințelor fiscale. „Cei ultrabogați sunt foarte supărați pe Joe Biden pentru că i-a făcut să-și plătească partea echitabilă”, a postat el.

Paulson a fost prezentat de Trump ca un potențial secretar al Trezoreriei, potrivit două surse. Bessent a fost, de asemenea, propus pentru rol, a spus una dintre aceste surse.
Într-o declarație de sâmbătă, Paulson a spus că „sprijinul copleșitor” de la cină, la care erau așteptați să participe 100 de invitați, a fost un semn de entuziasm pentru Trump.
Trump a vorbit timp de aproximativ 45 de minute, abordând economia și granița de sud cu Mexic, a declarat pentru Reuters agentul de strângere de fonduri George Glass, fostul ambasador al lui Trump în Portugalia. „De asemenea, a vorbit mult despre unificarea partidului”.

Tabăra candidaților republicani a subliniat că volumul a fost dublu față de cel a strâns Biden luna trecută într-o strângere de fonduri de peste 25 de milioane de dolari cu foștii președinți democrați Bill Clinton și Barack Obama.
Numerele nu vor fi confirmate până când dosarele nu vor fi transmise Comisiei Electorale Federale. Uneori, campaniile exagerează strângerile de fonduri pentru a genera impuls.

Campania lui Trump a spus luna trecută că nu va putea egala totalurile de strângere de fonduri ale lui Biden din acest an. Campania sa, împreună cu un comitet comun de strângere de fonduri, a atras 20,3 milioane de dolari în februarie, comparativ cu cele peste 53 de milioane de dolari strânse de efortul de realegere al lui Biden în acea lună.
Pentru Trump, „va fi important să găsim modalități de a continua acest impuls de strângere de fonduri cu o combinație de evenimente mari/mice în dolari”, a spus strategul republican Ron Bonjean.

Cu toate acestea, mai mulți bani nu este întotdeauna un indiciu al succesului. Trump a învins-o pe candidata democrată Hillary Clinton în 2016, după ce aceasta a strâns 769,9 milioane de dolari, cu mult mai mult decât cele 433,4 milioane de dolari pe care le-a strâns.
Trump, care a câștigat nominalizarea la președinția republicană luna trecută, poate acum strânge bani cu Comitetul Național Republican (RNC), pe care nora sa îl copreședează, înaintea alegerilor din 5 noiembrie.

Comitetul Trump 47, o nouă legătură de strângere de fonduri cu RNC, direcționează fonduri către grupul de conducere al lui Trump Salvați America înainte ca orice lucru să treacă către RNC, arată invitația.

Comitetul Trump 47 le cere donatorilor de top să contribuie cu până la 814.600 USD de persoană. Primii 6.600 de dolari din contribuția oricărei persoane ar merge către campania prezidențială a lui Trump, conform invitației.

Un maxim de 5.000 USD de persoană ar fi apoi alocat pentru Salvați America. După ce Salvați America își va primi partea, RNC va primi o reducere de până la 413.000 de dolari. În cazul celor mai mari contribuții, o mulțime de partide de stat republicane ar obține și ei fonduri.

Citește și