Știi că Trump nu mai e președinte, dar poate nu mai știi ce a prezis. Hai să îți reamintesc ce spunea în 2017, cu 3 ani înainte de alegeri.

„Ziarele, televiziunile, toate tipurile de media vor avea pierderi financiare uriașe dacă eu nu mai sunt aici! (n.r. la Casa Albă).”, a spus Trump.

Și, vorbele sale s-au adeverit. Cum de a nimerit-o atât de bine? Poate pentru că a înțeles cum funcționăm – eu, tu, noi.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS

După ce Trump nu a mai fost personajul principal în povestea Statelor Unite, Fox, CNN, NY Times, Washington Post, toate marile nume ale presei mondiale s-au dus în jos. Și ca audiențe și, evident, ca încasări.

Washington Post a avut cu 26% mai puțini vizitatori pe site în februarie decât în ianuarie și cu 7% mai puțin decât în 2020. Situația a stat și mai prost pentru NY Times. 17 procente pierdere din februarie în ianuarie anul acesta și 16% în minus față de februarie 2020. Dar, marele pierdant la acest capitol e rețeaua CNN, cu care Trump a dus un război permanent.

Într-o lună, după alegeri, CNN a pierdut 45% din audiența din prime time. FOX-ul a pierdut în acest interval doar 6% și a devenit liderul tv. Cea mai dură lovitură încasată de CNN s-a măsurat nu doar în știrbirea încasărilor, ci și a reputației.

Project Veritas a publicat înregistrări cu directorii rețelei, care trasau tușe groase pentru ca Trump să fie mereu într-o lumină proastă.

Sigur nu mai e cazul să-ți spun că dezbaterea asta: presă sau propagandă nu e doar la ei. E și la noi. Și poate ți se pare că nu e un subiect care să te afecteze. Tu știi, tu alegi presa autentică și miroși un fake sau propaganda. Profesorul de psihologie Daniel David ne explică și că nu e chiar așa.

Problema apare atunci când tu faci propagandă ascunzând acest lucru. Dacă eu sunt expus la un conținut informațional care vine în cantitate mare, vine când sunt obosit, vine în cantitate mare, tot ce citesc este considerat de capul meu adevărat”, a spus Daniel David, rector Universitatea Babeș Bolyai.

Așa că ai grijă cui îi oferi încrederea ta. Timpul tău. Sunt limitate și doar informația de bună calitate, relevantă și bine verificată e cea care te ajută să iei deciziile corecte și să stabilești cum arată lumea din jurul tău. Cu adevărat.