• Domeniul Picasso este deținut în comun de Claude și Paloma Picasso și de nepoții pictorului, Marina Picasso, Bernard Ruiz-Picasso și Olivier, Diana și Richard Widmaier-Picasso.
  • Paloma Ruiz-Picasso, ultima dintre cei patru copii ai lui Pablo Picasso, a fost numită administrator al patrimoniului.
  • Femeie de afaceri, designer de parfumuri, accesorii și bijuterii, Paloma Picasso, în vârstă de 74 de ani, este fiica pictorului spaniol și a artistei franceze Françoise Gilot.

Paloma Ruiz-Picasso, ultima dintre cei patru copii ai lui Pablo Picasso, a fost numită administrator al patrimoniului care gestionează drepturile asociate artistului și operei sale, înlocuindu-l pe fratele ei Claude, a declarat pentru AFP avocatul lor, Jean-Jacques Neuer, relatează Le Figaro.

Femeie de afaceri, designer de parfumuri, accesorii și bijuterii, Paloma, în vârstă de 74 de ani, este fiica pictorului spaniol și a artistei franceze Françoise Gilot, care a murit în iunie. Sosirea acestei personalități în fruntea celui mai mare patrimoniu artistic din lume este foarte importantă pentru lumea artei”, a comentat Neuer.

Domeniul Picasso este deținut în comun de Claude și Paloma și de nepoții pictorului, Marina, Bernard Ruiz și Olivier, Diana și Richard Widmaier. Această organizație deține monopolul asupra drepturilor de autor și de reproducere a operelor artistului, precum și drepturile de personalitate, drepturile morale și drepturile de marcă. Emite certificate de autentificare și luptă împotriva falsurilor, acționând în mod regulat în justiție.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

În ultimii ani, cea mai mare realizare a sa a fost recuperarea a 271 de desene ale pictorului spaniol, deținute de un fost electrician al artistului, care pretindea că le-a primit cadou de la văduva acestuia. În 2019, după nouă ani de proceduri, fostul meșter și soția sa – apărați la vremea respectivă de Éric Dupond-Moretti, în prezent ministrul francez al justiției – au fost condamnați la doi ani de închisoare cu suspendare pentru manipulare de bunuri furate. Claude Ruiz-Picasso, în vârstă de 76 de ani, care era administrator din 1989, a dorit să se retragă și să lase locul surorii sale, a precizat avocatul.

La cincizeci de ani de la moartea sa, survenită în aprilie 1973, artistul care a creat Guernica și Les Demoiselles d’Avignon continuă să fascineze: muzee din întreaga lume, în special din Franța și Spania, au programat în acest an aproximativ cincizeci de expoziții care îi sunt consacrate.

Citește și: