• S-a afirmat că între pilotul în vârstă de 38 de ani și echipa sa există o distanță mare, Hamilton dorind un nou contract pe termen lung cu venituri garantate.
  • Contractul actual al lui Hamilton este în valoare de 27,5 milioane de lire sterline pe an și include și un bonus de 15 milioane de lire sterline pentru câștigarea titlului.
  • Hamilton este al doilea cel mai bine plătit pilot din F1, după Max Verstappen, care încasează 43 de milioane de lire sterline pe an cu Red Bull.

Lewis Hamilton spune că este convins că poate concura în Formula 1 pentru încă cinci ani și insistă că un nou contract cu Mercedes este la un pas de a fi semnat, scrie Mirror UK. Contractul actual al lui Hamilton expiră la finalul sezonului și au existat în continuare speculații cu privire la negocierile pentru prelungirea șederii sale la Mercedes. S-a afirmat că între pilotul în vârstă de 38 de ani și echipa sa există o distanță mare, Hamilton dorind un nou contract pe termen lung cu venituri garantate, în timp ce Mercedes i-ar acorda doar un contract pe un an, cu opțiunea unui al doilea.

În toată această perioadă, Hamilton și directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, au fost fermi în poziția lor că nu există motive de îngrijorare și că lucrurile se vor rezolva în curând. Vorbind la Marele Premiu al Austriei de la sfârșitul săptămânii trecute, Wolff a declarat: Sunt încă foarte încrezător de a încheia o înțelegere. Ei vor să o facă super, până în cele mai mici detalii și uneori poți avea o situație în care totul este sculptat. Nu este deloc o discuție despre bani. Este vorba despre viitor, despre ceea ce vrem să facem bine și să optimizăm? Nu mai vorbim nimic despre durată, bani, toate astea – sunt alte subiecte.”

Hamilton a fost întrebat despre comentariile lui Wolff înainte de Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend. El a declarat pur și simplu: Este corect”.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Întrebat de Sky Sports dacă forma slabă a celor de la Mercedes l-a făcut să se gândească din nou la un nou contract, Hamilton a răspuns: Nu știu. Nu la asta mă gândesc. Înainte de finalul sezonului vom fi deja cu bine în contract. Am în continuare încredere 100% în această echipă. Sper să fiu aici mult mai mult timp. Simt că mai am cel puțin cinci ani în mine, nu? Să vedem.”

Contractul actual al lui Hamilton este în valoare de 27,5 milioane de lire sterline pe an și include și un bonus de 15 milioane de lire sterline pentru câștigarea titlului. El este al doilea cel mai bine plătit pilot din F1, după Max Verstappen, care încasează 43 de milioane de lire sterline pe an cu Red Bull.

Hamilton este la Mercedes de când a plecat de la McLaren în 2013 și a devenit imaginea constructorului, iar Wolff a fost clar că vrea să-l păstreze la bord. Întrebat luna trecută despre un termen, el a adăugat: „În curând, cred că vorbim mai mult de zile decât de săptămâni. El este cea mai importantă personalitate din sport.

Citește și: