• Jewell Lalla” Langford, al cărei nume de fată era Parchman, a călătorit la Montreal în aprilie 1975, dar nu s-a mai întors acasă.
  • Poliția spune că Langford, în vârstă de 48 de ani, a devenit cunoscută sub numele de Nation River Lady”, după râul Nation River din estul Ontario.
  • După o investigație îndelungată de 47 de ani, oficialii au reușit să aresteze un individ care locuiește în Hollywood, Florida.

Poliția canadiană a identificat o femeie cunoscută sub numele de Nation River Lady”, la aproape cinci decenii după ce a dispărut și a fost găsită moartă plutind pe un râu din Ontario, a anunțat poliția, informează CNN.

Jewell Lalla” Langford, al cărei nume de fată era Parchman, a călătorit la Montreal în aprilie 1975, dar nu s-a mai întors acasă, iar familia ei a raportat dispariția ei, a declarat miercuri poliția provincială din Ontario într-un comunicat de presă.

Poliția spune că Langford, în vârstă de 48 de ani, a devenit cunoscută sub numele de Nation River Lady”, după râul Nation River din estul Ontario, unde au fost găsite rămășițele ei pe 3 mai 1975. În martie 2022, rămășițele ei au fost repatriate în SUA, urmate de o slujbă de comemorare și înmormântare, se arată în comunicat.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Langford fusese strangulată cu un cablu de televizor

Langford fusese strangulată cu un cablu plat de televizor acoperit cu plastic, potrivit DNA Doe Project, o organizație nonprofit care lucrează pentru identificarea lui John și Jane Doe folosind genealogia genetică de investigație și care a asistat poliția în cazul lui Langford. Mâinile și gleznele îi fuseseră, de asemenea, legate cu cravate bărbătești, iar fața îi fusese înfășurată cu un prosop de ceai, potrivit organizației.

Reprezentările criminalistice ale artiștilor și aproximarea facială tridimensională elaborate în 2017 nu au putut ajuta la identificarea lui Langford sau a unor potențiali suspecți până la sfârșitul anului 2019, când un nou profil ADN al lui Langford a fost obținut de către Centrul de Științe Criminalistice din Toronto, care se potrivea cu eșantioanele colectate de la două persoane enumerate într-un arbore ADN al familiei, potrivit comunicatului.

După o investigație îndelungată de 47 de ani, oficialii au reușit să aresteze un individ care locuiește în Hollywood, Florida. Rodney Nichols, în vârstă de 81 de ani, a fost acuzat penal de uciderea lui Langford la Curtea de Justiție din Ontario la sfârșitul anului trecut, se precizează în comunicat.

Datorită progreselor în știința genealogiei genetice și a angajamentului colectiv al tuturor anchetatorilor implicați, am adus o rezolvare familiilor și prietenilor acestei persoane dispărute, care a avut parte de un joc murdar”, a declarat inspectorul detectiv Daniel Nadeau de la Secția de Investigații Criminale a OPP. Putem fi mulțumiți de rezultatele acestei anchete și de faptul că am reușit să restituim rămășițele lui Jewell Langford celor dragi.”

Poliția mai spune că Langford și Nichols se cunoșteau, dar nu a dat detalii despre relația lor. Langford era un membru proeminent al comunității de afaceri din Jackson, Tennessee”, care deținuse împreună cu fostul ei soț un centru spa, potrivit comunicatului.

Din acest punct de vedere, ea a fost cu adevărat o femeie înaintea timpului ei”, a declarat Janice Mulcock, un detectiv jandarm pensionat din cadrul Poliției Provinciale din Ontario, în timpul unei ședințe de informare înregistrate video și împărtășite miercuri pe Facebook de către Departamentul de Poliție din Ontario. De fapt, a avut atât de mult succes încât a fost președinta și președinta filialei din Jackson, Tennessee, a Asociației Americane a Femeilor de Afaceri, iar în 1971 a fost votată femeia anului de către colegii ei.” Oficialii credeau că cazul lui Langford va fi rezolvat, a declarat Marty Kearns, comisar adjunct al OPP Investigations and Organized Crime, în timpul briefingului de miercuri.

Citește și