• Temperatura medie a Pământului a stabilit joi un nou record de temperatură.
  • Este al treilea record din această săptămână, considerată cea mai caldă din istorie, scrie AP.
  • În Antarctica, mercurul din termometre a atins și 4,5 grade Celsius, o temperatură peste cea normală, în această săptămână.

Temperatura medie a Pământului a stabilit un nou record de temperatură. Este al treilea record din această săptămână, considerată cea mai caldă din istorie, scrie AP.

Temperatura medie globală a ajuns la 17,23 grade Celsius, depășind temperatura de marți, 4 iulie, de 17,18 grade, potrivit datelor de la Climate Reanalyzer al Universității din Maine.

Mai multe regiuni de pe Glob se topesc. În Jingxing, China, au fost înregistrate aproape 43,3 grade Celsius. În Antarctica, temperaturile au atins și 4,5 grade Celsius, peste cele normale în această săptămână.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE

„Deși NOAA nu poate valida metodologia sau concluzia analizei Universității din Maine, recunoaștem că ne aflăm într-o perioadă caldă din cauza schimbărilor climatice”, a declarat NOAA.

Cu toate acestea, datele din Maine au fost considerate pe scară largă ca fiind un alt semn îngrijorător al schimbărilor climatice pe plan mondial. Unii oameni de știință au declarat săptămâna aceasta că nu au fost surprinși să vadă înregistrările neoficiale.

Robert Watson, om de știință și fost președinte al Grupului interguvernamental al ONU privind schimbările climatice, a declarat că guvernele și sectorul privat „nu sunt cu adevărat pregătiți să facă față schimbărilor climatice. Nici cetățenii nu sunt”, a spus el. „Ei cer energie ieftină, alimente ieftine și nu vor să plătească adevăratul cost al alimentelor și energiei”, a spus Watson.

Citește și: