• Evgheni Prigojin nu a mai fost văzut de când a fost forțat să părăsească Rusia în urma revoltei pe care a condus-o luna trecută.
  • FSB afirmă că a găsit arme, muniție, lingouri de aur, un aligator împăiat și un dulap plin de peruci în reședința șefului Wagner.
  • Detaliile raidului de la palatul lui Prigojin au apărut în timp ce președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că șeful Wagner nu se afla în Belarus.

Palatul din Sankt Petersburg al șefului Wagner Group, Evgheni Prigojin, a fost percheziționat de serviciile de securitate ruse. FSB afirmă că a găsit arme, muniție, lingouri de aur, un aligator împăiat și un dulap plin de peruci în reședința opulentă pe care liderul mercenar a fost nevoit să o abandoneze după tentativa sa de lovitură de stat eșuată de luna trecută, informează Sky News.

Ziarul pro-Kremlin Izvestia a publicat ieri imagini și înregistrări video ale raidului, în urma căruia au fost găsite, de asemenea, pașapoarte aparent false și o fotografie care ar fi arătat capetele tăiate ale dușmanilor lui Prigojin. Detaliile raidului au apărut în timp ce președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că șeful Wagner nu se afla în Belarus.

Lukașenko – care a intermediat un acord prin care Prigojin, cunoscut ca bucătarul lui Putin”, a renunțat la rebeliune și a părăsit Rusia pentru Belarus – a declarat la 27 iunie că liderul exilat a ajuns în țara sa. Cu toate acestea, el a declarat jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă de joi, că Prigojin se află încă în Rusia și că s-ar putea” să fie la Sankt Petersburg sau la Moscova – în timp ce trupele sale rămân în taberele lor.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În ultimele săptămâni au existat multe speculații cu privire la locul unde se află Prigojin, liderul mercenarilor nefiind văzut în public de la revoltă. Imagini ale locuinței sale somptuoase arătau, de asemenea, un pian cu coadă la baza unei scări de marmură în spirală, precum și o zonă de spa și saună și o piscină privată interioară.

Un baros supradimensionat pe care erau inscripționate cuvintele pentru utilizare în negocieri importante” era, de asemenea, expus în ceea ce pare a fi sala de biliard. De asemenea, părea să existe o cameră de rugăciune privată, decorată cu mai multe icoane religioase ale Bisericii Ortodoxe Ruse.

La reședință au fost descoperite sume uriașe de bani în diferite valute, a declarat FSB, precum și o uniformă militară cu aproximativ două duzini de medalii. Se crede că Prigojin se afla în Belarus din 24 iunie, după ce a condus revolta eșuată împotriva Kremlinului, în urma căreia mercenarii săi Wagner au mărșăluit asupra Moscovei. Un număr mare de luptători Wagner ar fi fost, de asemenea, absorbiți de armata rusă ca parte a acordului supervizat de Lukașenko pentru a pune capăt situației.

Citește și