• Ziua internațională a sărutului este sărbătorită în fiecare an pe 6 iulie.
  • Această zi a fost înființată în 2006 pentru a se concentra asupra sărutului care are loc între îndrăgostiți și pentru a sărbători locul pe care acesta îl ocupă în societatea noastră. 
  • Bogdan Morar, sexolog: ,,Sărutul are multe beneficii. Ajută la scăderea nivelului de stres și, în același timp, crește conexiunea pe care o avem cu partenerii pe care îi sărutăm” .

Indiferent de tipul de sărut pe care îl preferi, astăzi este momentul perfect pentru a-ți arăta afecțiunea față de cel drag. Iar asta pentru că din 2006, pe 6 iulie sărbătorești ziua internațională a sărutului.

În funcţie de forma pe care o capătă, sărutul poate exprima o varietate de stări şi sentimente, de la recunoştinţă şi respect până la prietenie, dragoste şi pasiune.

Care sunt principalele beneficii ale sărutului?

Despre cât de important poate fi un sărut, îți spune Bogdan Morar, sexolog: ,,Sărutul are numeroase beneficii. În primul rând, dacă ne gândim la hormonii care sunt secretați în timp ce ne sărutăm, vorbim despre endorfine, despre oxitocină, despre dopamină și serotonină, așa-zișii hormoni ai fericirii. Aceștia ajută să scadă nivelul de stres și, în același timp, să crească conexiunea pe care o avem cu partenerii cu care ne sărutăm.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

Poate fi sărutul un mod de a-ți da seama dacă te potrivești cu o persoană?

Este o modalitate prin care putem să ne dăm seama dacă există o compatibilitate cu partenerii respectivi, dar nu aș spune că e cea mai perfectă și ideală modalitate pe care să evaluăm acest lucru. Câteodată trebuie să-i ajutăm pe ceilalți să sărute mai bine prin diverse feedback-uri, prin a le explica că fie mergem prea brusc sau așa mai departe.

Cât de importantă e conexiunea prin sărut în cadrul raportului sexual?

Este foarte importantă, este fixată din aceeași zonă cu preludiul. În momentul în care punem suficient de mult accent pe preludiu și pe sărutat, reușim să ne conectăm emoțional, aproape și pasional mai tare la partenerii noștri. În sensul ăsta, nu ar fi o idee foarte bună să ignorăm importanța sărutului, inclusiv în actul sexual.

Citește și

SONDAJ. Mai mult de un sfert dintre adulții din Marea Britanie nu au fiert niciodată un ou. La ce nu se mai pricep britanicii

Cristian Pârvulescu: „Campania partidelor politice va deveni din ce în ce mai populistă și tentată de naționalism”

Admiterea la liceu a fost făcută pe criterii neclare. Ministerul Educației nu da explicații