• Numărul persoanelor din Statele Unite care se identifică ca fiind bisexuale s-a triplat de la sfârşitul anilor 1980.
  • Bisexualitatea ca orientare sexuală a fost raportată de 1,2% dintre respondenţi între 2004 şi 2010.
  • Ratele de bisexualitate par să continue să crească, cele mai recente date arătând că şase la sută dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani se identifică ca fiind bisexuali.

Numărul persoanelor din Statele Unite care se identifică ca fiind bisexuale s-a triplat de la sfârşitul anilor 1980, potrivit unui nou studiu.

Studiul, publicat în Journal of Sex Research, a analizat datele reprezentative la nivel naţional din cadrul General Social Survey (GSS), realizat de National Opinion Research Center de la Universitatea din Chicago, între 1989 şi 2021.

Acesta a arătat că 3,1% dintre respondenţii din eşantioanele de sondaj din perioada 1989-1994 au raportat că au avut atât parteneri de sex masculin, cât şi de sex feminin de la vârsta de 18 ani. Această cifră a crescut la 9,3 la sută în eşantioanele din 2012-2018 şi la 9,6 la sută în eşantionul din 2021. Cu toate acestea, ratele de bisexualitate adevărată au crescut de aproape 4 ori.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE

Bisexualitatea ca orientare sexuală a fost raportată de 1,2% dintre respondenţi între 2004 şi 2010, şi a crescut la 4,5% în eşantionul din 2021.

Autorii cercetării, Martin Monto şi Sophia Neuweiler, au remarcat că explozia ratelor de bisexualitate ar putea fi legată de o dorinţă crescută de a o recunoaşte.

Big Think susţine, de asemenea, că ratele de bisexualitate par să continue să crească, cele mai recente date arătând că şase la sută dintre respondenţii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani se identifică ca fiind bisexuali, în comparaţie cu mai puţin de două procente dintre cei de peste 40 de ani.

Citește și