• Ștefan Minovici, președintele Consiliului de Afaceri Romano-American, îți vorbește despre puterea SUA.
  • China fără SUA nu ar putea exista din punct de vedere economic, spune președintele.
  • Mai mult, Ștefan este de părere că America se află acum la răscruce, economia fiind sub asalt.

Ștefan Minovici, președintele Consiliului de Afaceri Romano-American, îți vorbește despre puterea SUA.

„Singura supraputere economică si militara rămâne America, interdependentă de cea a Chinei la capitolul comercial. China fără parteneriatul cu Statele Unite, nu ar putea exista si opera la parametrii actuali din punct de vedere economic. SUA poate si va supraviețui fără China, nu si China fără America. Orgia migrației ilegale globale fără precedent are loc la granițele SUA cu Mexico, pe unde intra anual milioane de oameni disperați din peste 100 de tari, inclusiv Romania. Acești refugiați nu caut adăpost in China, Rusia sau India. Ei risca tot si trec fraudulos frontiera in America, care este si va rămâne tara făgăduinței pentru încă mulți ani de acum înainte, spune acesta.

„Problema pe care o avem noi americanii am luat o de la voi, de la români, (evident o gluma, .n.a.) această fragmentare internă… Eu nu am mai văzut si trăit in patruzeci si patruzeci atâta ură între conaționali, americani și americani. Pericolul real nu este reprezentat la noi de un colaps economic sau de o amenințare externa, ci mai mult diviziune si scindare sociala fără precedent .

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT


Despre alegerile din 2024


„Biden nu mai are niciun fel de șansă la un al doilea mandat fără să îl aibă pe Donald Trump drept candidat suprem al partidului republican. Realegerea lui Biden care ar fi o tragedie națională și globală, cea a lui Donald Trump, un coșmar de proporții incomensurabile. America se află acum la răscruce, cu economia noastră sub asalt. Suntem testați militar (si nu numai) de catre ruși si mai ales de catre chinezi ca niciodată. Pe plan intern am lăsat copiilor noștri datorii pentru încă doua generații, mai exact de 151 de mii de miliarde sau 151 de trilioane de dolari. Iată câteva motive pentru care Putin a intrat și a invadat Ucraina și motiv pentru care președintele chinez Ping își flexează mușchii și arată cine e șeful și nașul în emisfera estică a Globului”.

„Numai reapariția lui Donald Trump in arena electorala ca lider al partidului republican la alegerile din 2024 ar putea să deraieze câștigul Casei Albe de catre republicani de la anul. De urmat si urmărit ca lideri calificați pentru Biroul Oval in 2024 ar fi guvernatorul Ron DeSantis, fosta guvernatoare si ambasador SUA la ONU Nikki Haley, si nu in ultimul rând, senatorul Tim Scott, pretendenți formidabili pentru timona Americii, cât și pentru cea a lumii libere”.

Citește și: