• Atacurile din SUA au ucis 10 persoane și au rănit alte aproape 40 în ultimele zile.
  • În Fort Worth, trei persoane au fost ucise și opt rănite într-un schimb de focuri de armă.
  • Joe Biden a condamnat violențele și a solicitat din nou înăsprirea legislației privind armele de foc din America.

Împușcăturile în masă din Philadelphia, Baltimore și Fort Worth, Texas, au ucis 10 persoane și au rănit alte aproape 40, chiar înainte de Ziua Națională a Americii, au declarat oficialii, scrie Reuters.

În Fort Worth, trei persoane au fost ucise și opt rănite într-un schimb de focuri de armă în cadrul un festival local care celebra sărbătoarea Zilei Independenței SUA, a anunțat marți poliția.

Într-un alt incident, produs luni seara în Philadelphia, cinci persoane au fost ucise și două au fost rănite, inclusiv un băiat de 2 ani și unul de 13 ani, ambii împușcați în picioare. Un suspect în vestă antiglonț și înarmat cu un AR-15 a deschis focul asupra victimelor, pe care nu le-ar fi cunoscut, potrivit poliției locale.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Motivele celor trei atacuri recente au rămas neclare. Președintele SUA, Joe Biden, a condamnat violențele și a soclitat înăsprirea legislației privind armele de foc din America.

„Națiunea noastră a îndurat din nou un val de împușcături tragice și fără sens”, a spus președintele într-o declarație, marți. Biden a făcut apel la republicani „să vină la masa negocierilor pentru reforme semnificative și de bun simț”.

Oficialii din Philadelphia au pledat pe lângă legislatorii statali și federali pentru a acționa.
„Rugăm Congresul să protejeze vieți și să facă ceva în legătură cu problema armelor de foc din America”, a declarat primarul Philadelphiei, Jim Kenney, într-o conferință de presă. Victimele aveau vârste cuprinse între 15 și 59 de ani.

Citește și: