• Putin a proiectat o imagine de forță în fața membrilor de la summitul virtual al liderilor Prietenii Moscovei, găzduit de Premierul indian, Narendra Modi.
  • Analistul de politică externă Mihai Isac spune că Vladimir Putin a vrut să transmită un mesaj de forță atât pe plan intern, cât și pe plan extern.
  • Mihai Isac a menționat faptul că în luna mai, India a fost cel mai important cumpărător de resurse energetice din Rusia, iar China este un aliat important al acestei țări.

Vladimir Putin a participat la summitul virtual al OCS, găzduit de Premierul indian, Narendra Modi. A fost prima apariție pe scena mondială a liderului rus după rebeliunea grupului paramilitar Wagner. Organizația de Cooperare de la Shanghai a fost fondată în 2001 și este condusă de China și Rusia.

Vladimir Putin a vrut să transmită un mesaj de forță atât pe plan intern, cât și pe plan extern. A dorit să arate atât faptul că este o persoană respectată la nivel internațional de lideri ai unor state importante, cum este China sau cum India, dar, totodată, dorește să spună acestor aliați importanți ai Federației Ruse că afacerile vor merge ca până acum și că nu este nevoie ca aceste state să își facă griji cu privire la respectarea de către partea rusă a obligațiilor asumate în timpul negocierilor, a spus Mihai Isac, analist de politică externă, la Aleph News.

Analistul de politică externă aduce aminte faptul că în luna mai, India a fost cel mai important cumpărător de resurse energetice din Rusia, iar China este un aliat important al acestei țări.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Chiar dacă oficial, statul chinez nu ajută din punct de vedere militar Federația Rusă, companiile chineze sunt suspectate că participă în această luptă împotriva sancțiunilor pe care o duce Federația Rusă. Este un semnal important pentru că acestei organizații urmează să i se alăture și Republica islamică Iran, cimentând această axă Moscova-Teheran-Beijing, axă care va da mari dureri de cap geopoliticienilor occidentali și cancelarilor europeni și din Statele Unite, a mai spus Mihai Isac la Aleph News.

Analistul Mihai Isac a făcut referire la mesajul lui Vladimir Putin ca fiind adresat întregii lumi și că trebuie să înțelegem prin acesta că nimeni nu credea că războiul din Ucraina va dura atât de mult. Curând, războiul ajunge în cea de-a 500-a zi.

Ne apropiem deja de cea de-a 500-a zi a acestei ofensive a Federației Ruse împotriva Ucrainei, iar în acest moment, lupta se duce foarte aprig pe fronturile diplomatice. Occidentul încearcă să convingă cât mai multe state să condamne în mod oficial Federația Rusă și să implementeze sancțiuni mult mai dure împotriva Federației Ruse, iar Federația Rusă încearcă să arate faptul că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu interesează prea multă lume și încearcă prin aceste demersuri, alianța cu China, alianța cu Republica islamică Iran să provoace Occidentul și în alte regiuni, a menționat analistul de politică externă Mihai Isac la Aleph News.

Citește și