• Casa Pátios de Pétalas are o formă organică, inspirată de flori.
  • Locuința dispune de trei dormitoare cu băi proprii și etaje cu pereți curbați și fluizi.
  • Interioarele casei sunt caracterizate de tonuri de pământ și textile naturale.

Studioul portughez Sandra Micaela Casinha Atelier a creat o casă impresionantă numită Casa Pátios de Pétalas. Locuința îmbină designul minimalist cu o formă organică inspirată de flori, scrie Yanko Design.

Această locuință albă cu pereți curbați se află în cartierul Gondomar din estul orașului Porto și a fost proiectată pentru o familie cu o fiică mică.

Casa Pátios de Pétalas se remarcă prin etajele sale distincte. Etajul inferior are un design vitrat extins cu fante de lemn, oferind o umbrire subtilă. În schimb, etajul superior prezintă pereți albi și fluizi, tencuiți, care evocă imaginea unor petale. Arhitecta Sandra Casinha explică că aceste „petale de flori îmbrățișează întregul etaj superior” și au fost evidențiate prin utilizarea a trei materiale principale: beton alb pentru a contura petalele, aluminiu și sticlă, conferindu-le o expresie mai puternică.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Etajul superior al casei adăpostește trei dormitoare cu băi proprii, iar fiecare dormitor are acces la un patio individual, creând o legătură plăcută cu exteriorul. Interioarele Casei Pátios de Pétalas sunt, de asemenea, influențate de natură, cu tonuri de pământ și textile predominante în zonele de living și dormitoare. Pereții băilor sunt îmbrăcați în gresie roșie, adăugând un element de bijuterie. Mobilierul selectat contribuie la atmosfera calmă și casuală, cu accent pe materiale naturale și simplitate.

Citește și: