• Mai mult de un sfert dintre adulții din Marea Britanie nu au fiert niciodată un ou și nici nu știu cum să o facă, conform unui sondaj.
  • Sondajul a mai arătat că 46% dintre britanici ignoră datele de valabilitate de pe ambalaje.
  • Un raport anual privind gătitul a constatat că mai puțin de o cincime dintre oameni au preparat un dressing pentru salată.

Mai mult de un sfert dintre adulții din Marea Britanie nu au fiert niciodată un ou și nici nu știu cum să o facă, sugerează un raport realizat de un lanț de supermarketuri, scrie SkyNews.

Aproximativ 27% dintre cei 4.000 de adulți britanici intervievați nu au fiert niciodată un ou. Asta chiar dacă 35% se consideră „foarte buni” sau „bucătari excelenți”.

Iar un raport anual despre gătit a constatat că mai puțin de 20% dintre oamenii care au participat la sondaj au preparat un dressing pentru salată.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Între timp, aproape 39% și-ar dori să petreacă în bucătărie mai mult timp decât acum. 20% din repondenți spun că primesc mai multe invitații acasă din cauza inflației, deși 34% consideră că termenul „cină dansantă” este demodat.

Cuptoarele cu microunde au ajuns în fruntea unei liste de 24 de gadgeturi de bucătărie fără de care majoritatea adulților au declarat că nu ar putea trăi. 32% nu ar putea trăi fără cuptorul cu microunde, față de 12% care spun același lucru despre friteuzele cu aer cald.

De asemenea, sondajul a arătat că 46% dintre oameni ignoră datele de valabilitate de pe ambalaje, 38% folosesc „regula celor cinci secunde” pentru a strânge alimentele căzute pe jos, iar 16% sunt bucuroși să îndepărteze mucegaiul de pe alimente pentru a le mânca sau a găti cu ele.

O treime își iau ideile despre ce să gătească de la programele TV, iar 5% au apelat la Chat GPT pentru inspirație în materie de rețete.

Citește și