• Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care a condus luna trecută o rebeliune de scurtă durată, s-ar afla în Rusia.
  • Afirmațiile au fost făcute de liderul Belarusului, Alexander Lukașenko.
  • Prigojin a fost exilat în Belarus după revolta Wagner de luna trecută.

Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că Evgheni Prigojin, liderul Wagner, se află în Sankt Petersburg, Rusia, scrie CNN. Prigojin a fost exilat în Belarus după revolta de scurtă durată a grupului Wagner de luna trecută.

Lukașenko: Prigojin nu se mai află în Belarus, s-a întors la Sankt Petersburg

O agenție de știri din Belarus citează aceste informații. Întrebat despre locul unde se află Prigojin și Wagner, Lukașenko a declarat presei:

Din câte am fost informat, luptătorii se află în taberele lor. În ceea ce-l privește pe Prigojin, el se află în Sankt Petersburg. Nu se mai află pe teritoriul Belarusului. „Nu văd absolut niciun risc în legătură cu desfășurarea PMC Wagner”, a declarat acesta.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
V. NULAND RUPE TĂCEREA
CE PLAN ARE NETANYAHU?
BIDEN CAUTĂ SPRIJIN ÎN SILICON VALLEY
US MARINES TESTEAZĂ CÂINI ROBOȚI

De asemenea, el a sugerat că Prigojin s-ar putea afla la Moscova în loc de Sankt Petersburg, spunând: „În ceea ce îl privește pe Evgheni Prigojin, el se află la Sankt Petersburg. Unde se află în această dimineață? Poate că s-a dus la Moscova dimineața”.

Locul unde se află Prigojin a rămas un mister din momentul în care a fost văzut în sudul Rusiei în timpul revoltei. Lukașenko a ajutat la medierea conflictului.

Citește și