• Threads a înregistrat cinci milioane de înregistrări în primele patru ore de lansare.
  • Utilizatorii Threads vor avea nevoie de un cont Instagram pentru a se conecta.
  • Aplicația nu va fi disponibilă în UE din cauza unor probleme privind colectarea datelor personale.

Rivalul Twitter al Meta, Threads, a înregistrat cinci milioane de înscrieri în primele patru ore de lansare, potrivit directorului general Mark Zuckerberg, scrie The Guardian. Acum, platforma are 10 milioane de utilizatori.

Zece milioane de utilizatori s-au înscris în aplicația Threads, recent lansată de Meta, în primele șapte ore, spune șeful companiei, Mark Zuckerberg.

Experții spun că Threads ar putea atrage utilizatorii Twitter nemulțumiți de recentele modificări aduse platformei. Threads permite utilizatorilor să posteze până la 500 de caractere și are multe caracteristici similare cu Twitter.

Recomandări

CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII
TELEGRAM SAU SIGNAL?

Mărci precum Billboard, HBO, NPR și Netflix și-au creat conturi la doar câteva minute de la lansare. Meta a declarat că printre susținătorii aplicației se numără personalități precum Shakira și Gordon Ramsay, iar un raport recent sugerează că Oprah Winfrey și Dalai Lama au fost, de asemenea, contactați.

Utilizatorii Threads vor avea nevoie de un cont Instagram pentru a se conecta. După ce s-au înregistrat, aceștia pot urmări aceleași conturi pe care le urmăresc pe Instagram, dacă și acestea s-au alăturat noii aplicații.

Prima reacție a lui Elon Musk

Noua aplicație Meta marchează rivalitatea dintre Musk și Zuckerberg. În primul răspuns al său de la lansarea noii platforme, Musk a părut să fie de părere că Threads este o replică a Twitter. Musk a postat un emoticon cu o „față de râs” ca răspuns la un tweet care spunea că „Threads a fost realizat folosind un cuvânt cheie cu doar tastele pentru funcțiile Copy și Paste”.

La începutul zilei de astăzi, după lansarea aplicației Threads, Zuckerberg a postat pe Twitter o fotografie a unor Spider-Men identici care se confruntă, fiind primul său tweet în peste un deceniu.

Indisponibilă în UE

Aplicația este disponibilă gratuit în 100 de țări și poate fi găsită în magazinele de aplicații Apple și Google. Aplicația nu va fi disponibilă în UE din cauza unor probleme privind colectarea datelor personale.

Grupul lui Mark Zuckerberg s-a lovit în ultimele luni de mai multe eșecuri juridice în Uniunea Europeană.

Marți, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis că Meta a încălcat interesele și drepturile utilizatorilor serviciilor sale prin colectarea de date cu caracter personal în scopul publicității direcționate fără autorizație.

În Marea Britanie, aplicația a putut fi descărcată de la miezul nopții. Ținând cont de criticile politicienilor și ale militanților privind siguranța copiilor pe platforma sa, Meta a decis ca fiecare utilizator britanic de Threads cu vârsta sub 18 ani să aibă un profil privat, care poate fi vizualizat doar de persoanele aprobate de utilizator.

Citește și