• Un loc pentru femei, construit de femei: asta reprezintă Umoja, un sat din comitatul Samburu, în nordul Kenyei.
  • Deși este similar cu alte așezări tribale, Umoja are un element care îl diferențiază: niciun bărbat nu locuiește acolo.
  • Înființată în 1990 ca un refugiu pentru femeile din Samburu care au supraviețuit violenței de gen, comunitatea găzduiește femei de toate vârstele.

Un loc pentru femei, construit de femei: asta reprezintă Umoja, un sat din comitatul Samburu, în nordul Kenyei. Deși este similar cu alte așezări tribale, Umoja are un element care îl diferențiază: niciun bărbat nu locuiește acolo.

Umoja este cuvântul kiswahili pentru unitate și este evident că acest concept se află în centrul acestei comunități. Înființată în 1990 ca un refugiu pentru femeile din Samburu care supraviețuit violenței de gen, Umoja găzduiește femei de toate vârstele.

Bărbaților le este interzis accesul pentru a crea un spațiu sigur pentru fetele și femeile care au supraviețuit violenței sexuale și abuzurilor, care au fost ostracizate de familiile lor, precum și pentru cele care au scăpat de căsătorie, când erau minore, sau de mutilarea genitală feminină (FGM), scrie CNN.

Recomandări

25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA

Satul a găzduit aproximativ 50 de familii formate din femei și copiii lor și a continuat să își educe rezidenții cu privire la drepturile femeilor și la violența bazată pe gen. Copii de sex masculin al femeilor au voie să locuiască în sat până când împlinesc 18 ani.

„Satul fără bărbați” este una dintre mai multe serii de fotografii realizate de Paul Ninson, care a declarat că își propune să surprindă imagini care „sensibilizează cu privire la probleme sociale, de mediu sau politice și inspiră oamenii să acționeze.”

Citește și