• Zeci de roboți, inclusiv câțiva umanoizi, vor fi în centrul atenției la o conferință organizată de agenția de tehnologie a ONU în Elveția.
  • Organizația Mondială a Sănătății lucrează la un sistem de evaluare comparativă pentru a asigura acuratețea diagnosticării bolilor prin inteligență artificială.
  • Evenimentul de două zile se va încheia vineri cu un grup de roboți care vor răspunde la întrebările jurnaliștilor, în cadrul primei conferințe de presă om-robot din lume.

Zeci de roboți, inclusiv câțiva umanoizi, vor fi în centrul atenției la o conferință organizată de agenția de tehnologie a ONU în Elveția în această săptămână, pentru a prezenta potențialul lor de a ajuta organizația să atingă o serie de obiective globale, scrie Reuters.

Stabilite în 2015, cele 17 obiective de dezvoltare durabilă(ODD) ale ONU urmăresc să îmbunătățească viața oamenilor și a planetei până în 2030, dar sunt în prezent percepute pe scară largă ca fiind un obiectiv cu bătaie lungă.

Printre roboții vedetă de la evenimentul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) se numără și roboți cu abilități de îngrijire, cum ar fi „Nadine”, un robot social care simulează emoțiile și își „amintește” de oameni – abilități pe care le-a folosit deja cu rezidenții căminelor de bătrâni. Evenimentul de două zile se va încheia vineri cu un grup de roboți care vor răspunde la întrebările jurnaliștilor, în cadrul primei conferințe de presă om-robot din lume.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

ONU folosește deja inteligența artificială, cum ar fi proiectul HungerMap al Programului alimentar mondial, care reunește date pentru a identifica zonele care se confruntă cu foamete. Organizația Mondială a Sănătății lucrează și la un sistem de evaluare comparativă pentru a asigura acuratețea diagnosticării bolilor prin inteligență artificială.

Citește și