• Un ministru belarus care a fost responsabil pentru deturnarea ilegală a unui avion pentru a aresta un jurnalist de opoziție a murit în mod misterios.
  • Aleksey Avramenko, care a fost ministru al Transporturilor și Comunicațiilor, a murit subit pe 4 iulie din cauze inexplicabile.
  • Avramenko a fost viceministru al transporturilor în 2013, iar apoi prim-vice-ministru în 2019.

Un ministru belarus care a fost responsabil pentru deturnarea ilegală a unui avion pentru a aresta un jurnalist de opoziție a murit în mod misterios la vârsta de 47 de ani.

Aleksey Avramenko, care a fost ministru al Transporturilor și Comunicațiilor, a murit subit pe 4 iulie din cauze inexplicabile, potrivit agenției de presă de stat Belta, scrie Daily Mail.

Avramenko s-a aflat în spatele deturnării zborului de pasageri FR4978 pe aeroportul din Minsk la 23 mai 2021, în timp ce acesta se deplasa din Grecia spre Lituania.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Aeronava, care zbura de la Atena la Vilnius, a fost nevoită să aterizeze în capitala Belarusului, în urma unei false amenințări cu bombă.

Jurnalistul de opoziție Roman Protasevici, care se afla la bordul zborului împreună cu prietena sa Sofia Sapega, a fost arestat ulterior de autorități.

Avramenko a fost viceministru al transporturilor în 2013, iar apoi prim-vice-ministru în 2019.

El îi raporta direct dictatorului belarus Alexander Lukașenko atunci când zborul Ryanair a fost deviat în 2021.

Măsura a fost criticată pe scară largă de lideri politici din întreaga lume, opoziția din Belarus afirmând că incidentul a fost orchestrat de guvern pentru a-l aresta pe blogger.

Aceasta marchează a doua moarte inexplicabilă a unor oficiali ai lui Lukașenko într-un an, după ce ministrul de externe Vladimir Makei a murit în noiembrie.

Makei a fost unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor cu Occidentul și a fost critic la adresa Rusiei.

Cu toate acestea, el și-a schimbat brusc poziția după începerea protestelor antiguvernamentale, afirmând că acestea au fost inspirate de agenți ai Occidentului.

Citește și

Din ce în ce mai mulți străini calcă pragul României. De ce se îndrăgostesc aceștia de țara noastră?

Un model bazat pe inteligență artificială a avut nevoie de doar cinci ore pentru a crea un calculator funcțional

VIDEO. Olanda, lovită de cea mai puternică furtună de vară înregistrată vreodată. Momentul în care o rulotă este luată de vânt