• Olanda a fost lovită miercuri de cea mai puternică furtună de vară înregistrată vreodată, care a provocat moartea unei persoane și a aruncat în haos călătoriile aeriene și feroviare internaționale.
  • Furtuna Poly, însoțită de rafale puternice de vânt care au atins viteze de până la 146 km/h, a lovit zona de coastă a Olandei, smulgând copaci și determinând autoritățile să ceară oamenilor să rămână în case.
  • Peste 300 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Schiphol, unul dintre cele mai mari hub-uri aeriene din Europa.

Olanda a fost lovită miercuri de cea mai puternică furtună de vară înregistrată vreodată în ţară. Sute de zboruri au fost anulate pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre principalele aeroporturi din Europa, iar numeroase drumuri sunt blocate.

O femeie şi-a pierdut viaţa în oraşul olandez Haarlem după ce a fost lovită de un copac care s-a prăbuşit în timpul unei puternice furtuni de vară care s-a abătut miercuri asupra Olandei, a informat agenţia de ştiri Nu.nl, citând surse din cadrul poliţiei locale, scrie France 24.

Olanda, lovită de o furtună violentă

Furtuna Poly, însoţită de rafale de vânt puternice care au atins viteze de până la 146 km/h, a lovit zona de coastă a Olandei, smulgând copaci din rădăcină şi determinând autorităţile să ceară populaţiei să rămână în locuinţe.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a anunţat că o combinaţie de vânturi puternice, ploaie şi vizibilitate redusă va duce la „un trafic aerian foarte limitat”, atât la plecare, cât şi la sosire, cel puţin până la ora locală 15:00 (13:00 GMT).

Peste 300 de zboruri anulate, iar transportul public a fost întrerupt

Peste 300 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Schiphol, unul dintre cele mai mari hub-uri aeriene din Europa, potrivit postului public NOS.

În nordul ţării, traficul feroviar a fost suspendat din motive de siguranţă, iar circulaţia pe o autostradă importantă a fost întreruptă la Alkmaar, lângă Amsterdam, după un accident de camion, potrivit autorităţilor.

Institutul de Meteorologie din Olanda(KNMI) a emis o alertă de „cod roşu” – cel mai ridicat nivel – pentru patru regiuni din nordul ţării.

Citește și

Ce spune premierul României, Marcel Ciolacu, despre aderarea la Spațiul Schengen

Centrala nucleară de la Zaporojie declanșează alarma. Volodimir Zelenski, avertisment asupra provocărilor taberei adverse

Cursurile de A.I. de la Stanford s-au dublat în ultimii cinci ani, semn că această tehnologie este în plină expansiune. Ce spun studenții