• Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că de la momentul numirii sale în fruntea Guvernului României nu a avut niciun contact cu cancelarul Austriei.
  • Explicaţia a apărut în condiţiile în care liderul austriac se opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.
  • Aderarea României la Spaţiul Schengen a fost respinsă anul trecut ca urmare a opoziţiei Austriei.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că de la momentul numirii sale în fruntea Guvernului României nu a avut niciun contact cu cancelarul Austriei. Explicaţia a apărut în condiţiile în care liderul austriac se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Declaraţia a fost făcută în timpul vizitei pe care Marcel Ciolacu o face în Germania.

„Nu am avut încă niciun contact cu cancelarul Austriei, sunt convins că urmează în perioada următoare”, a declarat premierul român.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Marcel Ciolacu a mai spus că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen reprezintă o prioritate a noi conducerii a Consiliului Uniunii Europene.

„Deja vedem că premierul Spaniei a stabilit ca prioritate aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen” , a precizat Ciolacu.

Aderarea României la spaţiul Schengen a fost respinsă anul trecut ca urmare a opoziţiei Austriei.

Citește și

Centrala nucleară de la Zaporojie declanșează alarma. Volodimir Zelenski, avertisment asupra provocărilor taberei adverse

Cursurile de A.I. de la Stanford s-au dublat în ultimii cinci ani, semn că această tehnologie este în plină expansiune. Ce spun studenții

Fanii tenisului o acuză pe Sorana Cîrstea de transfobie: „Este atât de dezgustător”. Mesajul care a înfuriat comunitatea LGBTQI+