• Sorana Cîrstea se află în centrul unui scandal pe rețelele sociale, după ce sportiva a distribuit un mesaj pe Instagram.
  • Mesajul jucătoarei de tenis a inclus: ,,Make men masculine again. Make women feminine again. Make children innocent again” .
  • După mesajul sportivei, fani ai tenisului au acuzat-o pe Cîrstea de transfobie.

Sorana Cîrstea, locul 37 WTA, care în această perioadă participă la turneul de la Wimbledon, a atras critici dure şi jigniri în social media, după un mesaj pe care l-a distribuit zilele trecute, considerat un atac la adresa comunităţii LGBTQI+.

Potrivit sportskeeda.com, Cîrstea a postat pe Instagram Stories un mesaj care circulă de o perioadă pe internet: ,,Make men masculine again. Make women feminine again. Make children innocent again.” , a postat jucătoarea de tenis.

După mesajul sportivei, fani ai tenisului au acuzat-o pe Cîrstea de transfobie.

Recomandări

25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA

Un utilizator de Twitterr a scris că mesajul lui Soranei Cîrstea reprezintă un motiv legitim pentru a o urî pe sportivă: ,,Este atât de dezgustător, acum un motiv legitim să o urăsc. Ce înseamnă asta, să îi facem din nou pe copii nevinovaţi???? Să putrezeşti în iad. „

Sorana Cîrstea, ținta criticilor, înainte de Wimbledon

Un alt fan s-a întrebat dacă nu cumva motivul din spatele mesajului româncei este faptul că ea este homofobă.

,,Este homofobă?”

Un alt fan a subliniat cu umor ironia situaţiei şi a acuzat-o pe româncă de misoginie interiorizată.

,,Ironia, desigur, este că autorul meme-ului ar pune probabil la îndoială feminitatea lui Cirstea – fiind o sportivă musculoasă care se încumetă să urmeze o carieră în afara casei. Uimitor cât de des transfobia merge mână în mână cu misoginismul interiorizat. „

,,Poate că ar trebui să-şi vadă de treaba ei” , ,,Este din secolul al 19-lea”, “Ce-ar fi să o trimitem înapoi la şcoală pe Sorana Cîrstea?”, ,,Unfollow Sorana Cîrstea. Ce urmează? Bărbaţii muncesc, femeile stau acasă?”, “Sorana Cîrstea folosindu-şi platforma ppentru a încerca să ne întoarcă în timp câteva decenii. Sinistru”, sunt alte reacţii din social media după mesajul distribuit de româncă.

Sorana Cîrstea joacă astăzi în primul tur la Wimbledon, de la ora 13.00, cu sportiva germană Tatjana Maria (62 WTA).

Citește și

Oamenii fac copii mai târziu, iar ratele de fertilitate sunt în scădere: „Până în 2050, circa 50% dintre cupluri vor folosi diverse tehnologii artificiale ca să aibă un copil”

Financial Times: Xi Jinping l-a avertizat personal pe Vladimir Putin să nu recurgă la utilizarea armelor nucleare în Ucraina

Adrian Sârbu: Cea mai importantă reformă pe care a guvernat-o Eduard Hellvig este reforma tăcerii