• Eduard Hellvig a început prin a fi şeful de serviciu secret al lui Iohannis şi a devenit apoi şeful SRI-ului României şi al legii.
  • Tot ce a făcut Eduard Hellvig în SRI trebuie să se păstreze, iar cel care îl va înlocui să continue reforma începută de el.
  • Serviciile secrete să treacă cu adevărat sub controlul Parlamentului, iar şefii acestora să aibă mandate limitate la conducere.

Eduard Hellvig a început prin a fi şeful de serviciu secret al lui Iohannis şi a devenit apoi şeful SRI-ului României şi al legii.

,,După părerea mea, dl. Hellvig, după ce a pornit prin a fi şeful de serviciu secret al lui Iohannis, a devenit şeful SRI-ului României şi al legii şi aici undeva lucrurile intră în conflict. (…) Ce a rămas o să vedem, după cum vom vedea cum va fi următorul director. Dacă o să apară (…)

Aş fi mult mai interesat ca atât cât a făcut Eduard Hellvig în SRI să se păstreze şi, dacă se poate, cel care va veni să continue. Deocamdată aud întrebând cine vine (?) Care e lista de candidaţi care ar trebui să continue reforma pe care a anunţat o dl. Hellvig? (…)

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI

Mie mi se pare că cea mai importantă reformă pe care a guvernat-o Eduard Hellvig este reforma tăcerii. De când a ajuns director al SRI nu s-a mai vorbit de SRI. Păi nu ăsta e job-ul SRI, să nu se vorbească de SRI? (…)

5 ani de coşmar ai României, şterşi de Hellvig

România a fost condusă în 2015 şi 2016 (de un director SRI care nu era civil.) Dar şi în 2014, 2013 şi 2012, vreo cinci ani. De facto. România a trăit un coşmar în care au fost distruse valori construite după revoluţie pentru că nişte cetăţeni au decis că ei sunt statul şi conduc această Românie (…)

Au fost nişte ani foarte urâţi pentru România pe care dl. Hellvig i-a şters în ceea ce priveşte comportamentul SRI. Să nu uităm că în 2016, datorită altui cetăţean al României, civil, care, ca şi Hellvig, merită tot respectul nostru, Daniel Morar (…) s-a prăbuşit toată mascarada, toată comedia aia tristă cu arestări şi cu nedreptăţi şi cu odioşenii guvernată de nişte cetăţeni, care au crezut că îşi pot asuma rolul de Parlament, Guvern şi Justiţie pentru că au fost numiţi şi erau mai şmecheri. Şi acum se cred foarte şmecheri şi nimeni încă nu-i întreabă ce fac (…)

Trebuie să luăm măsura trecerii serviciilor secrete în zona civilă, a trecerii acestora cu adevărat sub controlul Parlamentului şi a limitării mandatelor şefilor, inclusiv militari. ”

Citește și

SONDAJ. Românii își doresc adoptarea monedei euro. 71% din cetățenii țării noastre vor moneda unică

Spania pune capăt crizei sanitare și elimină măștile de față obligatorii

Avertisment de caniculă în România. Recomandări pentru șoferi