• Canicula anunţată de meteorologi pentru miercuri şi joi le poate aduce neplăceri şoferilor, iar Centrul Infotrafic din Poliţia Română vine cu recomandări pentru conducătorii auto.
  • Disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice.
  • Circulația va fi supusă miercuri unor restricții în județul Vâlcea și pe autostrada A1, din cauza unor lucrări.

Canicula anunţată de meteorologi pentru miercuri şi joi le poate aduce neplăceri şoferilor, iar Centrul Infotrafic din Poliţia Română vine cu recomandări pentru conducătorii auto.

Disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, fiind caniculă, miercuri și joi, în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

Caniculă în România! Ce sfaturi primesc șoferii

În acest context, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române vine cu recomandări pentru șoferi:

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN
  • să evite pe cât posibil călătoriile în perioadele caniculare, în special persoanele în vârstă, sau cele care au probleme cardiace sau de altă natură medicală
  • să folosească sistemele de climatizare
  • să nu conducă dacă sunt obosiți
  • – să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald
  • – să conștientizeze faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic și să manifeste atenție sporită.

Drumuri afectate de restricţii şi lucrări în judeţul Vâlcea şi pe autostrada A1

Circulația va fi supusă miercuri unor restricții în județul Vâlcea și pe autostrada A1, din cauza unor lucrări. Totodată, începând de miercuri, pentru 3 luni, pe autostrada A3 București – Brașov, se va restricționa traficul pe sensul către Brașov.

DN 7, pe tronsonul kilometric 165+500 de metri – 174+870 de metri, pe raza localităților Blidari și Goranu, se aplică marcaje rutiere provizorii între orele 08:00 – 18:00. Circulația rutieră se desfășoară îngreunat în zona utilajului care aplica marcajul axial.

DN 7, pe tronsonul kilometric 198+110 metri – 200+215 metri, în zona localității Călimănești, se execută foraje geotehnice între orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație.

DN 7A, între kilometrii 48 – 51, în afara localității Voineasa, se lucrează la tăierea arborilor între orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se închide/deschide in reprize de maxim 20 de minute, dirijată de piloți de trafic.

De asemenea, începând de miercuri, pentru o perioadă de 3 luni, pe autostrada A3 București – Brașov, pe tronsonul kilometric 17 – 21, pentru amenajarea nodului rutier cu A0, se va restricționa traficul rutier pe sensul către Brașov, circulându-se pe câte 2 benzi pe sens, pe tronsonul către Capitală.

Citește și

La ce joburi visează românii? Acestea au fost cele mai căutate locuri de muncă de la începutul anului

Împușcăturile în masă din SUA au ucis 10 persoane și au rănit alte aproape 40 în ultimele zile

Ion Cristoiu: Din nou despre ediţia necenzurată a Delirului