• Meta anunță că utilizatorii care plătesc acest abonament vor avea acces la două jocuri noi pe lună.
  • Serviciul Meta Quest+ costă 7,99 dolari pe lună sau 59,99 dolari pentru un abonament anual.
  • Abonamentul este compatibil cu căștile sale Quest 2, Quest Pro și cu viitorul Quest 3.

Meta, proprietarul Facebook, a lansat un serviciu de abonament la realitatea virtuală (VR), în încercarea de a face profitabilă această parte a activității sale. Meta spune că utilizatorii care plătesc vor avea acces la două jocuri noi pe lună, anunță BBC.

În primele trei luni ale anului, compania mamă a Instagram a înregistrat pierderi de 4 miliarde de dolari la unitatea sa de VR. Meta se confruntă cu unele firme concurente, inclusiv a gigantului tehnologic Apple, care a prezentat luna aceasta mult așteptata sa cască de realitate mixtă.

Luni, compania a anunțat că serviciul Meta Quest+, care costă 7,99 dolari pe lună sau 59,99 dolari pentru un abonament anual, este compatibil cu căștile sale Quest 2, Quest Pro și cu viitorul Quest 3. În 2021, directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a dezvăluit planurile de a construi un metavers” – o lume online în care oamenii pot juca jocuri, lucra și comunica într-un mediu virtual, folosind adesea căști VR.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

În timp, sper că vom fi văzuți ca o companie metaversală și vreau să ne ancorăm activitatea și identitatea în ceea ce construim”, a declarat dl Zuckerberg. În luna februarie a anului trecut, Meta a dezvăluit mai multe proiecte ambițioase de inteligență artificială, iar Zuckerberg a descris AI ca fiind cheia pentru deblocarea metaversului”.

Compania a raportat un profit de 5,7 miliarde de dolari pentru primele trei luni ale acestui an, depășind așteptările pieței. Cu toate acestea, divizia sa Reality Labs, care produce căști VR și alte produse, a raportat o pierdere netă de 4 miliarde de dolari pentru această perioadă.

Citește și: