• Elevii de clasele a XII-a susțin marți, 27 iunie, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2023.
  • Proba începe la ora 9.
  • Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute.

Elevii de clasele a XII-a susțin marți, 27 iunie, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2023. Cei de la filiera teoretică, profil real, filiera vocațională și cea tehnologică susțin examenul la Matematică, iar cei de la filiera teoretică – profilul umanist și filiera vocațională dau examen la Istorie.

Candidații trebuie să aibă la ei actul de identitate. În intervalul 8:30 – 9:00, aceștia vor fi legitimaţi şi li se va explica modul de desfăşurare a probei. Proba începe la ora 9. Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea subiectelor către candidați, potrivit Ministerului Educației.

Elevii folosesc doar cerneală sau pastă albastră

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion. Pentru probele scrise la disciplinele Matematică şi Geografie, candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul, cu excepția instrumentelor compensatorii prevăzute pentru candidații cu tulburări specifice de învățare. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală”, se mai arată în informarea Ministerului.

Citește și: