• Vladimir Putin susține declarații după rebeliunea Wagner.
  • Organizatorii rebeliunii, după ce au trădat țara, i-au trădat pe cei care erau alături de ei, a spus Putin.
  • „Am evitat exact ceea ce neo-naziștii de la Kiev și din Vest și-au dorit: ca militarii ruși să se omoare între ei”, spune Putin.

UPDATE Putin a avut o întâlnire cu șefii agențiilor de drept

„V-am chemat pentru a vă mulțumi pentru munca depusă în aceste câteva zile și pentru a discuta despre situația care s-a dezvoltat în acest moment, precum și pentru a vorbi despre sarcinile cu care ne confruntăm, ca urmare a unei analiza evenimentelor petrecute în țară.”, a declarat Putin.

La eveniment au participat procurorul general Krasnov, ministrul de Interne Kolokoltsev, ministrul Apărării Şoigu, directorul FSB Bortnikov, şeful Gărzii Naţionale Zolotov, directorul FSO Kochnev, şeful Comitetului de anchetă Bastrykin şi şeful administraţiei Kremlinului Vaino.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Vladimir Putin susține declarații la Kremlin după rebeliunea Wagner.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

„Astăzi fac din nou apel la toți cetățenii Rusiei. Vă mulțumim pentru rezistență, solidaritate și patriotism. Această solidaritate civică a arătat că orice șantaj, orice încercare de a crea tulburări interne este sortită eșecului.”, așa și-a început președintele rus declarația.

„Astăzi aveți ocazia să continuați să serviți Rusia prin încheierea unui contract cu Ministerul Apărării sau cu alte agenții de aplicare a legii sau să vă întoarceți la familia și prietenii dvs. Cine vrea poate merge în Belarus. Promisiunea pe care am făcut-o se va împlini. Repet, alegerea este a ta, dar sunt sigur că va fi alegerea soldaților ruși care și-au dat seama de tragica lor greșeală.”, a transmis Putin luptătorilor Wagner.

„Toată lumea înțeles că activitățile criminale vor fi aduse în fața justiției. A fost o amenințare uriașă din afara teritoriului. Organizatorii rebeliunii, după ce au trădat țara, i-au trădat pe cei care erau alături de ei”, a spus președintele rus.

Putin i-ai mulțumit președintelui din Belarus: „Sunt recunoscător președintelui Belarusului Alexander Grigoryevich Lukașenko pentru eforturile și contribuția sa la soluționarea pașnică a situației.”

„Occidentalii au vrut ca soldații Rusiei să se omoare intre ei. Vor o Rusie pierdută, distrusă și să își ia revanșa pentru eșecurile lor în comanda de la Kiev. Dușmanii Rusiei au vrut ca țara să se înece în lupte civile sângeroase, au calculat greșit”, a declarat Putin.

„Majoritate a luptătorilor Wagner sunt patrioți ai patriei, au fost folosiți în întuneric”, a spus Putin. Putin a spus că deciziile au fost luate la instrucțiunile sale directe, menite să evite vărsarea de sânge.