• Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a spus că: „Statele Unite nu au fost implicate în rebeliunea lui Prigojin”.
  • Volodimir Zelenski a avut mai multe convorbiri telefonice cu Joe Biden în care a cerut continuarea alianței.
  • Pentagonul va oferi Ucrainei arme în valoare de 500 de milioane de dolari.

Președintele american Joe Biden a afirmat ferm: „Am spus clar că nu suntem implicați, nu avem nimic de-a face cu asta, acest lucru face parte dintr-o luptă în cadrul sistemului rusesc.”, scrie Bloomberg.

La Casa Albă, președintele Joe Biden a declarat că SUA și aliații au căzut la un acord comun cum că: „Trebuie să ne asigurăm că nu îi oferim lui Putin nicio scuză pentru a da vina pe Occident sau pe NATO pentru această rebeliune.”

Biden a mai declarat că i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în cadrul unei convorbiri telefonice, că: „indiferent de ceea ce s-a întâmplat în Rusia, SUA și aliații vor continua să fie implicați în apărarea Ucrainei”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Declarația lui Biden a fost un răspuns oferit la scurt timp de la revolta grupului Wagner, care a reprezentat cea mai mare amenințare din ultimii ani la adresa președintelui rus Vladimir Putin.

Administrația Biden oferă suport Ucrainei

Administrația Biden oferă un pachet de 500 de milioane de dolari care va include până la 40 de vehicule de luptă Bradley și vehicule de luptă Stryker, potrivit unui oficial american. „Echipamentul extras din stocurile americane va include și rachete „Himars” și „Patriot”, rachete suplimentare de apărare antiaeriană „Stinger” și rachete „AT-4.”, a adăugat oficialul.

Citește și: