• Christine Dawood, soția lui Shahzada și mama lui Suleman, care au murit la bordul submersibilului Titan, a declarat că intenționa să ia parte la călătoria spre Titanic.
  • Cred că mi-am pierdut speranța când am depășit pragul de 96 de ore”, a spus Dawood.
  • Joi, echipele de căutare au găsit resturi de la submersibil, indicând că nava a suferit o implozie catastrofală, iar toate cele cinci persoane aflate la bord au murit.

Christine Dawood, soția lui Shahzada și mama lui Suleman, care au murit la bordul submersibilului Titan, a declarat că intenționa să ia parte la călătoria spre Titanic, dar că i-a cedat locul fiului ei, scrie CNN. Familia plănuia de ceva timp o călătorie pe submersibilul Titan, a declarat Dawood pentru BBC în primul ei interviu de la tragedie, dar aceasta a fost amânată din cauza pandemiei Covid-19.

Inițial, ea plănuise să facă excursia împreună cu soțul ei, deoarece Suleman era prea mic la acea vreme.

„Apoi am renunțat și i-am cedat locul lui Suleman, pentru că își dorea foarte mult să meargă”, a spus Dawood. „M-am bucurat foarte mult pentru ei, pentru că amândoi își doreau cu adevărat să facă acest lucru de foarte mult timp”, a adăugat ea.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Întrebată cum se simte acum în legătură cu faptul că fiul ei i-a luat locul pe submersibil, Dawood a refuzat să răspundă.

De asemenea, ea a declarat pentru BBC că tânărul de 19 ani era pasionat de cubul Rubik și că a luat cu el pe Titan puzzle-ul pe care îl putea rezolva în 12 secunde. „Suleman nu mergea nicăieri fără cubul său Rubik”, a spus Dawood.

Dawood: „Toată lumea a crezut că submersibilul va ieși la suprafață”

Dawood a povestit momentul în care cei aflați la bordul navei-suport Polar Prince – inclusiv ea și fiica ei de 17 ani, Alina – au fost anunțați că personalul nu mai poate comunica cu Titan. „Nu am înțeles în acel moment ce însemna asta”, a spus ea. „Toată lumea a crezut că submersibilul va ieși la suprafață. Exista speranță”, a spus ea.

„Cred că mi-am pierdut speranța când am depășit pragul de 96 de ore”, a spus Dawood, adăugând că în acel moment a trimis un mesaj familiei.

Shahzada și Suleman s-au alăturat călătoriei la bordul submersibilului Titan – aproximativ de mărimea unui minivan – pentru a vedea epava pachebotului Titanic, care se află la aproximativ 12.500 de metri sub suprafața Atlanticului de Nord.

Submersibilul a dispărut pe 18 iunie, la aproximativ 1 oră și 45 de minute de la coborârea sa spre epava Titanicului. Joi, echipele de căutare au găsit resturi de la submersibil, indicând că nava a suferit o implozie catastrofală, iar toate cele cinci persoane aflate la bord au murit.

Citește și: