• Christine Dawood, soția lui Shahzada și mama lui Suleman, care au murit la bordul submersibilului Titan, a declarat că intenționa să ia parte la călătoria spre Titanic.
  • Cred că mi-am pierdut speranța când am depășit pragul de 96 de ore”, a spus Dawood.
  • Joi, echipele de căutare au găsit resturi de la submersibil, indicând că nava a suferit o implozie catastrofală, iar toate cele cinci persoane aflate la bord au murit.

Christine Dawood, soția lui Shahzada și mama lui Suleman, care au murit la bordul submersibilului Titan, a declarat că intenționa să ia parte la călătoria spre Titanic, dar că i-a cedat locul fiului ei, scrie CNN. Familia plănuia de ceva timp o călătorie pe submersibilul Titan, a declarat Dawood pentru BBC în primul ei interviu de la tragedie, dar aceasta a fost amânată din cauza pandemiei Covid-19.

Inițial, ea plănuise să facă excursia împreună cu soțul ei, deoarece Suleman era prea mic la acea vreme.

„Apoi am renunțat și i-am cedat locul lui Suleman, pentru că își dorea foarte mult să meargă”, a spus Dawood. „M-am bucurat foarte mult pentru ei, pentru că amândoi își doreau cu adevărat să facă acest lucru de foarte mult timp”, a adăugat ea.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Întrebată cum se simte acum în legătură cu faptul că fiul ei i-a luat locul pe submersibil, Dawood a refuzat să răspundă.

De asemenea, ea a declarat pentru BBC că tânărul de 19 ani era pasionat de cubul Rubik și că a luat cu el pe Titan puzzle-ul pe care îl putea rezolva în 12 secunde. „Suleman nu mergea nicăieri fără cubul său Rubik”, a spus Dawood.

Dawood: „Toată lumea a crezut că submersibilul va ieși la suprafață”

Dawood a povestit momentul în care cei aflați la bordul navei-suport Polar Prince – inclusiv ea și fiica ei de 17 ani, Alina – au fost anunțați că personalul nu mai poate comunica cu Titan. „Nu am înțeles în acel moment ce însemna asta”, a spus ea. „Toată lumea a crezut că submersibilul va ieși la suprafață. Exista speranță”, a spus ea.

„Cred că mi-am pierdut speranța când am depășit pragul de 96 de ore”, a spus Dawood, adăugând că în acel moment a trimis un mesaj familiei.

Shahzada și Suleman s-au alăturat călătoriei la bordul submersibilului Titan – aproximativ de mărimea unui minivan – pentru a vedea epava pachebotului Titanic, care se află la aproximativ 12.500 de metri sub suprafața Atlanticului de Nord.

Submersibilul a dispărut pe 18 iunie, la aproximativ 1 oră și 45 de minute de la coborârea sa spre epava Titanicului. Joi, echipele de căutare au găsit resturi de la submersibil, indicând că nava a suferit o implozie catastrofală, iar toate cele cinci persoane aflate la bord au murit.

Citește și: