• Spectatorii de la Jocurile Olimpice de la Paris, cu excepția VIP-urilor, nu vor avea voie să consume băuturi alcoolice în spațiile olimpice.
  • Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice a declarat că a renunțat la alcool „din cauza legii Evin”, fără a da mai multe detalii.
  • Trei tipuri de pachete de servicii VIP (bronz, argint și aur) ar fi disponibile pentru spectatorii competiției.

Spectatorii de la Jocurile Olimpice de la Paris, cu excepția VIP-urilor, nu vor avea voie să consume băuturi alcoolice în spațiile olimpice. Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice (Cojo) a decis să renunțe la băuturile alcoolice din cateringul destinat publicului larg, în toate spațiile în care se desfășoară competiția. Cojo a declarat că a renunțat la alcool „din cauza legii Evin”, fără a da mai multe detalii, scrie Le Parisien.

Legea Evin din 1991, care stabilește cadrul pentru publicitatea și consumul de băuturi alcoolice în anumite locuri, interzice servirea vinului roșu, a berii sau a șampaniei „în toate unitățile destinate activităților fizice și sportive”.

Acest principiu spune că în mod normal conținutul barurilor la evenimentele sportive franceze, în pofida unei încercări eșuate a deputaților de a modifica textul în 2019. Există însă excepții, reglementate de lege. Unele cluburi, în special în rugby, jonglează cu legea pentru a se asigura că băuturile alcoolice sunt disponibile pentru fanii lor pe tot parcursul sezonului.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?

Trei tipuri de pachete de servicii VIP (bronz, argint și aur) ar fi disponibile pentru spectatorii competiției. Prețurile variază în funcție de evenimentul selectat, sport și nivelul pachetului VIP. Costul minim al unui bilet VIP pentru semifinalele și meciurile finale ale turneului de judo, care va avea loc pe 31 iulie, va fi de peste 2.000 de euro.

Citește și